Dansers in actie
Dansers in actie

Jaarlijks bal van Schotse dansclub Schiehallion

ROOSENDAAL - De Schotse country dansclub Schiehallion uit Roosendaal hield zaterdag 16 maart het jaarlijkse bal. Een groot aantal deelnemers wist voor deze avond de weg naar de zaal van buurthuis Keienburg te vinden, de meesten gekleed in een kilt, de Schotse traditionele kleding.

Liefhebbers van de Schotse country dance kwamen behalve van verschillende plaatsen in Nederland ook uit Duitsland, Engeland, Belgiƫ of Luxemburg naar Roosendaal, waar Schiehallion in de 20 jaar dat de club bestaat een zekere bekendheid heeft opgebouwd.
Schiehallion is een kleine club en iedereen, vrouw of man, jong of oud die belangstelling heeft voor, of nieuwsgierig is naar het Schotse dansen kan rustig eens binnen lopen op een clubavond in buurthuis Don Bosco aan de Kloosterstraat in Roosendaal (achter het Stadskantoor). Bij het Schotse country dansen wordt gedanst in groepen van 4, 6 of 8 personen. Het is dus niet nodig om een partner te hebben om mee te kunnen doen. De clubavond wordt gehouden op elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. Voor nadere informatie kunt u ook even bellen met telefoonnummer 06-53833294. [l]