De levensgrote foto werd door de wethouder onthuld
De levensgrote foto werd door de wethouder onthuld Foto:

Kleine zaal bij dorpshuis De Spil heropend

WOUWSE PLANTAGE - Wethouder Inge Raaijmakers heeft vrijdagavond officieel de kleine zaal van dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage heropend. In een relatief korte tijd hebben de vele vrijwilligers de kleine zaal een ware metamorfose gegeven. De afgelopen weken is door een team van vrijwilligers en bestuursleden koortsachtig gewerkt in de kleine zaal. Deze is eerst gestript en vervolgens opnieuw opgebouwd, voorzien van een nieuwe keuken, aangepaste bar, nieuwe vloer en nieuw meubilair. En er is een nieuwe kleur tegen de muren gesmeerd.

Sinds de verzelfstandiging van het dorpshuis in 2014 is er al veel gebeurd. Zo werd in 2016 een nieuwe zorgruimte gebouwd, de foyer werd onder handen genomen en de vergaderruimtes werden heringericht. In 2017 werd het souterrain verbouwd en in 2018 werd het dorpshuis verduurzaamd met isolatie, zonnepanelen, ledverlichting en een nieuwe inrichting van de sportzaal. "Naast de vele inspanningen om het gebouw up to date te houden, wordt ook gewerkt aan het activiteitenaanbod. Dit in samenwerking met het bewonersplatform, de overige dorps- en buurthuizen in de gemeente Roosendaal en een aantal externe instanties."

Activiteiten

Voor de komende periode wordt onder andere gewerkt aan een plek voor de jeugd in het souterrain. "De ruimte onder het podium is in 2017 verbouwd en geschikt gemaakt om te vergaderen of andere dingen met kleine groepen te doen, maar dit jaar gaan wij hem samen met de jeugd in Wouwse Plantage inrichten op een manier die bij hen past en waardoor zij zich daar thuis kunnen voelen om dingen te doen die zij leuk vinden." Daarnaast komt er iedere vrijdagavond een Open podium in de foyer. Vanaf 19.00 tot 24.00 uur kan je hier uitblazen na een week hard werken, bijpraten en genieten van muziek in welke vorm dan ook. Ook wordt gestart met een intensivering van het gebruik van de zorgruimte. "Naast de huidige gebruikers zoals prikpost, huisarts en wijkverpleging gaat ook Wegwijs Roosendaal op de 1e donderdag van de maand dorpsspreekuur houden, waarbij u terecht kunt voor vragen over zorg, welzijn, financiƫn, vrijwilligerswerk en wonen. Verder gaan wij binnenkort van start met "De open deur" een mogelijkheid om anoniem, gratis en vertrouwelijk te kunnen praten over zaken waar je last van hebt, die op je maag blijven liggen en waar je een luisterend oor voor zoekt."

Openingshandeling

Voorzitter Cees van Gent zei tijdens de openingsceremonie dat De Spil wel eens het mooiste dorpshuis van het land kan zijn. Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een levensgrote foto die de ruimte zou sieren met de titel typisch Wouwse Plantage, die gewonnen werd door Senna Quik. Wethouder Inge Raaijmakers verrichte de openingshandeling door de grote afbeelding van het bosgezicht te onthullen. Zij sprak haar waardering uit voor het werk van al deze vrijwilligers en de visie van het Bestuur.