Afbeelding
Foto:

Volop entertainment bij SamenLoop voor Hoop

ROOSENDAAL - Vrijwilligers, deelnemers en eregasten kwamen afgelopen woensdag samen bij de Blackhorse voor de derde informatiebijeenkomst van de SamenLoop voor Hoop. Met ruim honderd mensen was de opkomst erg hoog, stellen ook Astrid Aarts en Sebastiaan Waegemaekers die nauw betrokken zijn bij de organisatie.

DOOR REMKO VERMUNT

De Roosendaalse SamenLoop voor Hoop wordt op 15 en 16 juni georganiseerd door Team Doelbewust, KWF Roosendaal en Inloophuis Roselinde. "Het doel van de SamenLoop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel", legt Astrid Aarts nog eens uit. Dat goede doel is KWF Nederland en daarnaast gaat tien procent van de opbrengst naar het Inloophuis Roselinde in Roosendaal. "Inmiddels hebben al 36 teams zich aangemeld, maar we hopen uiteindelijk op zo'n zeventig teams. Je kan je als individu aanmelden en als team, maar we kunnen je ook aan een team koppelen", vertelt Sebastiaan.

Entertainment

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen woensdag bracht Sebastiaan Waegemaekers een zelfgeschreven nummer ten gehore. Zelf is Sebastiaan zowel zijn vader, als zijn moeder verloren aan de ziekte kanker. Het nummer 'Zoals het was' heeft dan ook een enorme emotionele lading. "Daar heb ik na afloop ook heel veel reacties op gehad", vertelt Sebastiaan. "Het greep mensen enorm aan", vult Aarts hem aan. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het nummer ook tijdens de SamenLoop voor Hoop gespeeld gaat worden. "Maar dan met band", kan Sebastiaan alvast verklappen. Naast het nummer van Sebastiaan, staat er in het weekend van 15 en 16 juni nog veel meer entertainment op de planning. Op het terrein van de WielerExperience komen dan ook twee podia te staan.

Programma

"De SamenLoop voor Hoop start op zaterdag 15 juni om 15.00 uur met de openingsceremonie. Daarbij lopen onze eregasten, mensen met de ziekte kanker en mensen die kanker overwonnen hebben, samen met ons de eerste ronde. Isméne Elbers is bijvoorbeeld al bezig met het openingslied dat op dat moment ook ten gehore wordt gebracht", vertelt Aarts. Gedurende de 24 uur van de SamenLoop voor Hoop betreedt ook Start Spreading The News het podium. "Ook Ton van der Geijn is bezig met het samenstellen van een band voor de SamenLoop voor Hoop." Om 23.00 uur vindt de traditionele kaarsenceremonie plaats, waarbij de route verlicht wordt met speciale kaarsenzakken. Op de zakken staan vaak emotionele en persoonlijke boodschappen. Vanaf dat moment worden er ook geen optredens meer gegeven. "Maar we organiseren in de nacht wel verschillende activiteiten om de mensen wakker te houden", vertelt Sebastiaan.

Grande finale

's Ochtends wordt vanaf 07.00 uur alweer gestart met Tai Chi, Yoga en Zumba om de mensen die niet aan het lopen zijn weer wakker te schudden. "Van 10.30 tot 11.30 uur wordt de Kinderloop georganiseerd, waarbij kinderen een uur lang een rondje lopen van 400 meter. Deelname voor kinderen kost slechts drie euro." Uiteindelijk om 15.00 uur vindt de grande finale plaats, waarbij het eindbedrag bekend wordt gemaakt. "Op het terrein staan gedurende het weekend heel veel foodtrucks, er is een restaurant en alle teams kunnen een kraam huren om nog zelfgemaakte spulletjes te verkopen voor het goede doel." Vijf jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd van de Samenloop, destijds werd ruim 91.000 euro opgehaald. "We hopen de opbrengst van vorige keer te halen en misschien nog wel meer", stellen Astrid en Sebastiaan.

Vrijwilligers

Om het gehele evenement in goede banen te leiden, kan de organisatie van de SamenLoop voor Hoop nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken. "Dat mag een uurtje zijn, maar ook voor heel het weekend. We hebben bijvoorbeeld mensen nodig voor achter de bar, maar ook voor het op- en afbouwen van het podium", vertelt Sebastiaan. Wie graag zijn steentje bij wil dragen, kan zich aanmelden bij de organisatie. "Teams kunnen zich natuurlijk ook nog aanmelden." Kijk daarvoor op www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal/ [l]