Filmavond LIONS Club Roosendaal Westhoek groot succes

ROOSENDAAL - Lionsclub Roosendaal Westhoek is een serviceclub die bestaat uit vrouwen woonachtig in Roosendaal en omstreken. Eén van de doelstellingen van de serviceclub is om dienstbaar te zijn aan de samenleving zonder persoonlijke financiële voordelen. De club heeft een actieve belangstelling voor het maatschappelijke, culturele, sociaal en moreel welzijn van de samenleving, onder het motto "We Serve".

Op 20 maart jongstleden heeft de LC Roosendaal Westhoek de film ARCTIC gepresenteerd aan de particulieren en bedrijven die als sponsoren van de goede doelen die wij dit jaar hebben omarmd. Er is 6000 euro opgehaald om voor de bewoners van st Elisabeth om een tweede duofiets met ondersteuning aan te schaffen. St. Elisabeth zorgt voor ca. 130 ouderen aan de Wouwseweg (Roosendaal), met als basis het levensmotto van Elisabeth van Thüringen: ‘we moeten de mensen blij maken!’. Dat wordt o.a. gedaan door de bewoners zo veel mogelijk te laten bewegen, liefst buiten; de duofiets maakt dat mogelijk. Samen met een vrijwilliger of naaste kan iedereen weer op de fiets. Daarnaast is 3400 euro beschikbaar gesteld voor Inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal. Een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Zij bieden hen ondersteuning in de vorm van tijd en aandacht, informatie en advies, lotgenotencontact, activiteiten (b.v. wandelgroepen, yoga) en een ‘veilige’ ontmoetingsplaats. Er werken louter vrijwilligers en er is een goede samenwerking met het Bravis ziekenhuis. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het inloophuis, inmiddels meer dan 4000 per jaar. De 3400 euro die door deze avond door Sponsorgelden is opgehaald wordt aangewend voor aankleding van de ruimtes, airco’s en ICT-benodigdheden.

Projecten
Tevens is het de LC Roosendaal Westhoek, door de opbrengst van de sponsorgelden, gelukt om nog twee andere projecten te steunen. Ten eerste “Join for Joy”. Deze organisatie zet zich in voor de basisscholen in de rurale gebieden van Afrika met training materiaal en expertise . Ten tweede kan voorzien worden in de opleiding voor een dame in Ghana als verpleegster en kraamzorgdeskundige. Met de af te ronden opleidingen is zij in staat om haar steentje bij te dragen voor de gezondheidszorg in Ghana.
Inmiddels zijn de voorbereidingen door de drie LIONS clubs uit Roosendaal voor de Tulpetaonse Toertocht wederom in volle gang. Het goede doel wat daaraan gekoppeld wordt houden we nog even geheim maar is absoluut de moeite waard. Draagt u wellicht dit goede doel ook een warm hart toe dan wordt u van harte uitgenodigd om deze projecten te steunen. Houd hiervoor deze krant en social media goed in de gaten! [l]