Op zoek naar Taalmaatjes

ROOSENDAAL - Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Want of je nu jong of oud bent, werkzoekend of al met pensioen: er is altijd wel vrijwilligerswerk dat bij je past. Het is vaak perfect te combineren met een (parttime) baan. Ook mensen die momenteel moeilijk aan een baan komen of die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt kunnen als vrijwilliger goed werk doen.

Ben jij nieuwsgierig?

Heb je een paar uur per week over? Heb je interesse in andere culturen? Dan is vrijwilligerswerk als Taalmaatje misschien iets voor jou. Als Taalmaatje bij Humanitas West-Brabant West help je mensen met een andere taalachtergrond om hun Nederlands te verbeteren. Onze deelnemers komen uit alle delen van de wereld. Je spreekt bij de deelnemer thuis af. De deelnemer bepaalt waar de focus op moet liggen. Soms is dat hulp bij een inburgeringsexamen of het halen van een rijbewijs. Meestal ligt de nadruk op het spreken van de Nederlandse taal.

Wat heeft Humanitas jou te bieden

* Humanitas biedt alle nieuwe Taalmaatjes een training aan (twee dagdelen).
* Als vrijwilliger heb je ook toegang tot diverse online cursussen en trainingen.
* Een paar keer per jaar wordt er een terugkomavond georganiseerd.
* Je wordt als Taalmaatje vakkundig ondersteund door de coördinatoren.
* Eventuele onkosten die je maakt krijg je van Humanitas vergoed.

Kennismaken?

Mocht je interesse hebben dan kun je ook een keer bij het Taalcafé langskomen. Dat is elke dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Bibliotheek, Markt 54a in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers/Taalmaatjes en mensen met een andere taalachtergrond samen om te praten of een spelletje te doen onder het genot van een kopje koffie of thee. Je hoeft je van te voren niet aan te melden. De coördinatoren zijn hier ook elke dinsdag aanwezig.

Meer informatie of aanmelden?

Stuur een berichtje naar taalmaatjes.wbw@humanitas.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. [l]