Corry Konings sluit het festival 'Mooi Was Die Tijd af.
Corry Konings sluit het festival 'Mooi Was Die Tijd af. Foto:

Nieuwe festival met levende legendes

ROOSENDAAL - Jacques Herb, Jan Boezeroen, Imca Marina, Frank en Mirella, Ria Valk, Bonny St. Claire en Corry Konings en nog veel meer. De levende legendes van het levenslied komen deze zomer naar Roosendaal voor het nieuwe festival 'Mooi was die tijd'.

DOOR REMKO VERMUNT

Op zaterdag 27 juli van 16.00 tot 23.00 uur kan je meezingen met de echte klassiekers uit de jaren '60 en '70. Zo kom je al helemaal in de stemming voor Blommenkinders dat één dag later plaats gaat vinden. De organisatie van de festivals is in handen van dezelfde partij en daarmee belooft ook 'Mooi was die tijd' een geslaagd feest te worden.

'We hebben al ervaring met de organisatie van twee festivals'

Vier podia

Dit jaar wordt zowel op zaterdag als op zondag een festival georganiseerd in het Vrouwenhofpark. Op zondag vindt voor de dertiende keer het Blommenkindersfestival plaats. Dit jaar staan er meer bands dan ooit, namelijk zestien artiesten verspreid over vier podia. Twee podiums op het hoofdveld, het openluchttheater en, nieuw, een podium op de schaatsbaan. "Dit laatste podium wordt omgedoopt tot bluespodium", aldus de organisatie. Verder blijven de opzet en organisatie van het festival min of meer ongewijzigd.

Coverbands

Artiesten die onder andere langskomen bij het Blommenkindersfestival zijn de Hot Dogs, Jou Under Cover (coverband Joe Cocker), ICTC (coverband ACDC) en de Woodstock Tribute Band. Bij het openluchttheater treden coverband op die muziek ten gehore brengen van Neil Diamon, The Who, Bob Dylan en Paul McCartney. Het Rocket Podium bij de skatebaan staat in het teken van bluesmuziek met onder andere Stansoon ft. Magic Franke, Bintangs en The Remedy.

Nieuw festival

Nieuw dit jaar is het spiksplinternieuwe festival Mooi Was Die Tijd, dat voorafgaand, aan het Blommenkindersfestival zal gaan plaatsvinden. "Een heus festival van het levenslied met maar liefst zeven artiesten die al in de jaren zestig en zeventig grote successen vierden met het levenslied en twee plaatselijke coryfeeën", aldus de organisatie. Voor het Mooi Was Die Tijd festival worden alleen de twee podia op het hoofdveld gebruikt. De rest van het terrein wordt afgesloten. Het festivalterrein gaat op zaterdag 27 juli om vier uur voor het publiek open. De laatste artiest, Corry Konings, treedt tussen 22.20 en 22.50 op.

Artiesten

Naast Corry Konings als headliner, verschijnen er nog veel meer levende legendes op het podium. Om 17.00 uur begint het festival met Anita van de Rapsodies. Later komen Jan Koevoet en Petra van Zundert op het podium, gevolgd door Jacques Herb die in 1971 een enorme hit te pakken had met het nummer 'Manuela'. Jan Boezeroen, Imca Marina en Frank en Mirella vullen het programma van 19.00 tot 20.50 uur en dan komen de echte legendes. Om 21.00 uur betreed Ria Valk het podium. Begin jaren zestig voerde Ria Valk de hitlijsten aan met nummers als Rocking Billy en Ik Wil Een Cowboy Als Man. Later scoorde ze de ene na de andere carnavalshit. Om 21.40 uur kan het publiek genieten van het optreden van Bonny St. Claire en, zoals gezegd, het festival wordt afgesloten door Corry Konings. Dé koningin van het levenslied viert dit jaar haar vijftigjarige artiestenjubileum. In de jaren vijftig scoorde Corry maar liefst veertig hits en nog steeds staat ze met veel plezier op het podium.

Ervaring

Het is overigens niet de eerste keer dat er twee festivals achter elkaar georganiseerd worden. In 2016 organiseerde de mensen achter Blommenkinders ook al het festival PartyInHetPark. "Dus we hebben al ervaring op kunnen doen met de organisatie van twee opeenvolgende festivals." [l]