10 bekers voor Dynamo danseressen op NK

ROOSENDAAL - Op zondag 7 april namen 7 danseressen van Dynamo Dancers olv choreografe en coach Hedwig van Wezel, deel aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Performing Arts van de organisatie Dance Stars. De dag ervoor hadden de danseressen al hun uiterste best gedaan op de Dutch Open en waren samen met hun medeleerlingen al met 16 bekers naar huis gekomen maar 7 april moest er weer in alle vroegte afgereisd worden om nog een dag te knallen.

In theater Gooiland in Hilversum zetten ze hun beste beentje voor. In de categorie onder 12 jr traden Sanne Reniers en Lobke Verwijmeren voor het voetlicht bij de beginners. Bij Jazz/ modern eindigde Sanne als 4e en Lobke als 10e. Bij Show behaalde Sanne een mooie 2e plaats. Als duo werden beide dames bij jazz/ modern 5e en bij de showcategorie prachtig 3e.
Sophie Pruijssers kwam uit in de categorie onder de 14 advanced. Met haar wederom netjes uitgevoerde moderne solo maar ook met haar solo show werd zij in beide categorieën Nederlands Kampioen. Een mooie prestatie!

In de categorie ballet Novice onder de 18jr danste Jasmijn Sluj haar mooie solo op spitzen en behaalde hier in prachtige 2e plaats. Met haar moderne solo werd zij 3e. Kim Weber danste de sterren van de hemel in de categorie onder 18 beginners modern en behaalde hier tussen alle geweld een prachtige 2e plaats. De kleurige showdans van Denise van Everdink was goed voor een 3e plaats bij onder 18jr beginners show. Als duo deden deze dames het ook super maar behaalden met hun 4e plaats net geen podiumplek. Noa Appelman kwam pas in de avond op het podium bij boven 18 beginners. Zij moest zich dit keer tevreden stellen met net een 4e plaats. Bij de categorie show ging ze naar huis met een mooie 2e plaats. Het team Cadans met Sophie Pruijssers, Jasmijn Slui en Kim Weber in de categorie teams onder de 18 novice werden met hun prachtige moderne dans Nederlands Kampioen. Zo gingen de dames deze dag met nog eens 10 bekers naar huis. Een prachtig wedstrijdweekend met schitterende resultaten, 26 prijzen in 1 weekend en verder ook prachtige resultaten. [l]