Een drukke bedoeling in het Vrouwenhofpark tijdens Appeltje Eitje FOTO TROPHIES EVENTS
Een drukke bedoeling in het Vrouwenhofpark tijdens Appeltje Eitje FOTO TROPHIES EVENTS Foto:

Appeltje Eitje strijkt neer in Vrouwenhofpark

ROOSENDAAL - Twintig foodtrucks parkeren van 10 tot en met 12 mei hun wagen op het grasveld van het Vrouwenhofpark voor een nieuwe editie van Appeltje Eitje. Dit foodtruckfestival wordt inmiddels al voor de derde keer georganiseerd en trok vorig jaar zo'n tienduizend bezoekers.

DOOR REMKO VERMUNT

Appeltje Eitje wordt jaarlijks georganiseerd door organisatiebureau Trophies Events en staat voor smullen en proeven van de lekkerste gerechtjes in een ongedwongen sfeer. Net als vorig jaar heeft de organisatie twintig foodtrucks geregeld die allerlei gerechtjes serveren. Van poffertjes tot wafellolly's en van vlees tot vis en zelfs vegetarische opties, alles is mogelijk. "Met veel passie maken ze jouw lievelingsgerecht klaar waar jij je vingers bij aflikt." Daarnaast zijn er natuurlijk ook heerlijke (speciaal)biertjes en wijnen te verkrijgen.

Muziek

Niet alleen kan je deze dagen genieten van de lekkerste gerechtjes, net als vorig jaar wordt er ook entertainment geregeld in de vorm van verschillende live optredens. "Dansen op fijne coverartiesten of genieten op een matje in het gras van de fijnste singer-songwriters." Hoewel de line-up voor het festival nog niet bekend is gemaakt, is één naam al wel bevestigd: Superstijl komt naar Appeltje Eitje. "Bij Superstijl kiest het publiek iedere 15 minuten uit 3 verschillende muziekstijlen. De keuze is reuze en dus elke nieuwe ronde betekent een nieuw feestje!"

Kinderen

Appeltje Eitje is een echt familiefestival, want ook voor kinderen worden er verschillende vormen van entertainment geregeld. In de uitgebreide kindercorner kunnen de kinderen heerlijk ravotten, knutselen en alle energie eruit springen op de springkussens. Daarnaast wordt er geschminkt en er zijn tal van andere activiteiten. "Met begeleiding erbij vanuit ons, kun je zelf even zorgeloos genieten van al het heerlijke eten en drinken."

Muntjes
De toegang tot het terrein is, net als voorgaande jaren, nog steeds gratis. In tegenstelling tot voorgaande jaren, moet je echter wel munten kopen om één van de vele gerechtjes te kunnen proeven. Een muntje kost 2,75 euro en je kan ze per vier aanschaffen.

Moederdag

Tijdens de drie dagen van Appeltje Eitje is het officieel ook Moederdag. En dat laten de heren van Trophies Events niet onopgemerkt voorbij gaan. "Heb jij de leukste moeder van de hele wereld en wil je dit eens op een bijzondere manier laten blijken? Wij geven je op zondag 12 mei de kans om in de middag op het podium lieve/mooie woorden te zeggen over wat jouw moeder zo speciaal maakt." Na je hartverwarmende woorden, wordt er een gratis portretfoto gemaakt samen met je moeder. Verras je moeder en stuur een mailtje naar info@trophiesevents.nl.

Extra informatie
"Er zijn geen parkeerplaatsen aanwezig, dus kom lekker met de fiets OV of te voet. Wil je toch je auto parkeren? Dan kan dat bij Parkeergarage Nieuwe Markt." Daarnaast is het niet toegestaan om je eigen drinken en eten mee te nemen op het terrein. Honden zijn wél toegestaan, mits aangelijnd. Kijk voor meer informatie op www.appeltjeeitje.nl [l]