Veldkampioenschap ook binnen bereik voor Keep-Fit'70 1?

ROOSENDAAL - Na het uitbundig vieren van het zaalkampioenschap moest het vlaggenschip van Keep-Fit ’70, weer serieus aan de bak voor de tweede helft van het veldseizoen. Aan het einde van de eerste helft van het veldseizoen, stond het 1e team van Keep-Fit ’70, als koploper met dertien punten bovenaan. Maar de nummer twee TOGO in het klassement, hijgt in de nek van het vlaggenschip. Daarom was het belangrijk dat Keep-Fit ’70 1, zaterdag 20 april, twee punten zou gaan pakken.

In de voorbereidingen naar het veldseizoen toe, heeft Keep-Fit ’70 1, een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen een derde klasse en een eerste klasse korfbalploeg. Op deze wijze wilde Keep-Fit ’70 1 zich wapenen tegen de Zeeuwse ploeg Blauw Wit 1. De uitwedstrijd was pittig, maar werd wel gewonnen (9-15).

Het 1e team moest zich deze zaterdag anders opstellen, omdat er twee spelers niet mee konden spelen. Eén van de vervangers was Veerle van Iersel die haar debuut meteen waarmaakte, door de 1-0 te scoren namens Keep-Fit ‘70. Het vlaggenschip maakte daarna een vliegende start en ging de rust in met een stand van 9-1. Met dezelfde felheid kwam Keep-Fit ’70, na de rust weer uit de startblokken. En kon daardoor het verschil verder uitbreiden naar een 11-1 stand. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Blauw Wit 1 wat meer grip op de wedstrijd, en kon een aantal doelpunten scoren. Waardoor er uiteindelijk een eindstand van 17-6 op het scorebord stond. Voor Keep-Fit ’70 1 een mooie start van de 2e helft van het veldseizoen. Het was een warme dag, maar de eerste 2 punten zijn binnen gehaald.

Op 11 mei staat de volgende wedstrijd op het programma, tegen DSO (Klundert) om 16.00 uur op sportpark Molenvliet. [l]