Afbeelding

Helpend handje Jan Soppe schenkt RAC 2 rolstoelen

ROOSENDAAL - Donderdagavond werd door Jan Soppe, 2 inklapbare rolstoelen overhandigd aan RAC. RAC is het sociale carnavalsgezicht van Roosendaal. Zij verzorgen sinds 1950 een fruitdoosje en carnavalsbal in de meeste Roosendaalse bejaardentehuizen.

Omdat RAC niet zo heel groot is, hebben zij een aantal jaren geleden eens gevraagd om helpende handjes. Jan Soppe, die sinds een paar jaar als “helpend handje” met RAC naar de tehuizen gaat en daar zijn handje uit de mouwen steekt om met de bewoners een dansje te maken, was het opgevallen dat er wel bewoners wilde meegaan in de polonaise, maar om reden van alleen kunnen lopen met een rollator, dat niet aandurfde. Ook onder de arm van RAC-boeren of het helpend handje vonden ze dat eng.

Rolstoelen
Jan merkte, zo langs zijn neus weg, op dat het misschien wel handig was geweest als er een paar rolstoelen waren geweest waar de bewoner in mee konden. Hij had dat wel tegen een paar RAC-boeren gezegd en die hadden geantwoord “heb je gelijk in Jan, maar daar is nooit geld voor geweest”. Verders werd er niet meer over gesproken.

Veiling/actie
Een aantal maanden geleden werd RAC verrast met een veiling/actie op Facebook. Een prachtige Tullepetaon werd aangeboden en zou worden verkocht tegen het hoogste bod. Maar dat niet alleen, er was een hele goede reden en goed doel; het kunnen aanschaffen en schenken van 2 inklapbare rolstoelen voor RAC. RAC was blij verrast met deze actie! Een fan die zo iets op touw zet is altijd prachtig. En die actie slaagde: Jan kon 2 prachtige rolstoelen aanschaffen en heeft deze donderdagavond overhandigd aan een delegatie van een bijzonder dankbaar RAC. Volgend jaar gaan deze alle dagen mee naar de bals en kunnen er nóg meer mensen mee zwieren en zwaaien op een door RAC verzorgd carnavalsbal in hún t(e)huis. [l]

Afbeelding
Afbeelding