Wilde Soorten Weekend bij het Kletterwater

ROOSENDAAL - Vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei organiseren de natuurverenigingen KNNV en IVN een Wilde Soorten Weekend met als doel zoveel mogelijk soorten in kaart brengen. Het geeft een indicatie over de biodiversiteit. Dit jaar wordt het Wilde Soorten Weekend gehouden bij het Kletterwater.

Het Kletterwater is een waterloop die dwars door de wijken Langdonk en de Kroeven loopt en wordt beheerd door de gemeente Roosendaal en het Waterschap De Brabantse Delta. Het is de Ecologische Verbindingszone en het beleid is er op gericht om de biodiversiteit in onze omgeving te verbeteren.

Vrijdag 17 mei om 20.00 uur wordt het Wilde Soorten Weekend officieel geopend in Wijkhuis De Wieken. Om 20.30 uur begint de lezing over Ecologische Verbindingszones en wordt verzorgd door Waterschap De Brabantse Delta. Aansluitend kan men deelnemen aan een excursie om vleermuizen en nachtvlinders waar te nemen.

Zaterdag 18 mei is er van 06.00 uur tot 17.00 uur een estafette aan excursies met als uitvalsbasis Wijkhuis De Wieken. Vroeg in de ochtend begint het met vogels inventariseren, daarna komen onder meer vissen en kleine zoogdieren aan bod. Interessant in dit gebied is de populatie aan muizen. Ze worden gevangen en bestudeerd en weer vrijgelaten. Eind van de ochtend worden de planten in kaart gebracht. De middag staat in het teken van bijen, vlinders en libellen en is er een algemene excursie die zich richt op de Ecologische Verbindingszones.

Het volledige programma met de aanvangstijden kunt u lezen op www.knnv.nl [l]