Teamfoto Mini's RCC Bekaro. FOTO PJ VAN LINDEN
Teamfoto Mini's RCC Bekaro. FOTO PJ VAN LINDEN PJ van Linden

RCC Bekaro Rugby U12 derde op NK

ROOSENDAAL - Een ware uitputtingsslag afgelopen zaterdag in Naarden bij Rugby Club 't Gooi. Het team o.l.v. hoofdtrainer Rachid Julien en voorwaartsen trainer Pieter-Jan van Linden trad vandaag aan in Het Gooi voor het Nederlandse Kampioenschap U12, de zogenoemde Mini’s. Dit betekende een toernooi met de allerbeste 16 clubs van Nederland met als uiteindelijke doel, de felbegeerde kampioenstitel mee naar huis te nemen.

Het seizoen van RCC Bekaro voorliep voorspoedig en vele wedstrijden werden gewonnen. Met name het imposante fysieke spel, zoals al sinds jaar en dag gespeeld wordt in Roosendaal, is nog steeds een sterk wapen en menig tegenstander ziet op tegen de reis naar het 'verre' zuiden.

Op 6 april imponeerde het twaalftal van Julien/ vanLinden al tijdens de in Roosendaal gehouden regionale voorronde en veel viel te verwachten. Er werd zelfs stiekem gedroomd van de landstitel.

Op zaterdag 11 Mei was het zover en de eerste tegenstander uit Drachten werd opgerold met 11 tries met geen tegenscore. De volgende wedstrijd tegen Utrecht vergde meer inzet en werd uiteindelijk gewonnen met 2 tries voor Roosendaal, geen tries tegen.

De ochtend verliep prima voor onze Roosendaalse commando’s die met 12 man en 1 reserve vervolgens topper Diok uit Leiden (5-1) en Tovaal uit Goes (3-1) overwonnen.

RCC Bekaro moest, naar later bleek, wel een zware tol betalen voor de zegetocht. Maar liefst twee spelers konden in de halve finale niet aantreden door blessures voorheen opgelopen tegen een goede outfit uit Den Haag. Een man minder op het veld die vriendelijk werd aangevuld door tegenstander Den Haag. Weer 12 tegen 12.

Den Haag, dat met liefst 18 spelers deelnam, geselecteerd uit maar liefst 100 eigen U12 spelers, was op het einde van de dag een 'bridge too far' voor het potente Roosendaal en er werd uiteindelijk verloren met 3 tries (0-3).

De kampioenswedstrijd was de favoriet Den Haag tegen Haarlem waarbij Haarlem in een verlenging met sudden-death de winnende de try scoorde.

Team RCC Bekaro U12: Matiz (c), Jealey, Sam, Julien, Steijn, Rick, Bruno, Imro, Casper, Victor, Kai, Gaspare en Bink. Coach R. Julien/ P.J van Linden, Teammanager N. van der Schelde

Zin om mee te spelen

De Rugby Club in Roosendaal (RCC Bekaro-Roosendaalse Commando Combinatie) is een samenvoeging van het Rugby Korps Commando Troepen en de burgervereniging Centaur Rugby Roosendaal en kent een rijke en kleurrijke historie. Heb jij zin om te rugbyen of eens te komen kijken. Neem contact op met info@rugbyroosendaal.nlof kom langs op de Sportpark Vierhoeven. www.rugbyroosendaal.nl[l]