Aanstaande zaterdag grote boekenmarkt in Mariadal

ROOSENDAAL - De laatste maanden wordt er hard gewerkt in het Heemhuys in Mariadal. Onder leiding van bestuurslid Caspar Dingjan wordt er met man en macht gewerkt om de verhuizing naar Bovendonk 111 zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Overal staan ingepakte dozen met spullen uit de omvangrijke collectie van de heemkundekring. Op 17 en 18 juni gaat de collectie van heemkundekring De Vrijheijt Van Rosendale over naar het nieuwe Cultuurhuis aan Bovendonk.

Boekenmarkt
Een van de laatste gebeurtenissen die de heemkundekring in het Heemhuys organiseert is een grote boekenmarkt op zaterdag 18 mei. Vanaf 10 uur tot 15.00 uur kan iedereen in Mariadal, Vincentiusstraat 7 komen neuzen tussen honderden boeken. Veel boeken gaan over de geschiedenis van Roosendaal en de streek. Ook wie van een mooie roman houdt kan vast iets vinden op de boekenmarkt.

Laatste Open huisdag
In verband met de aanstaande verhuizing gaan de Open huisdagen van 6 juli en 3 augustus niet door. De laatste Open huisdag in Mariadal, Vincentiusstraat 7 is op zaterdag 1 juni van 10.00 tot 12.30 uur.
Vanwege de verhuizing van de heemkundekring naar Bovendonk worden dubbele exemplaren uit de boekencollectie verkocht. [l]