Een van de gangen in The Loods Creative Lab. FOTO MARIJE VAN DEN OEVER
Een van de gangen in The Loods Creative Lab. FOTO MARIJE VAN DEN OEVER Marije van den Oever

Open Atelier Dag door
The Loods Creative Lab

ROOSENDAAL - Op zondag 26 mei is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de atelierruimtes die gevestigd zijn voorin The Loods Graffiti Hall Of Fame aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal.

"The Loods is vooral bekend om de mooie graffiti kunstwerken die er gemaakt worden, maar dat er ook diverse kunstenaars een atelierruimte hebben is minder bekend", aldus Vera Dolstra van Textiellab Xspecial, een van de atelierhouders. "Met deze open dag willen we de mensen ook eens een kijkje in de ateliers geven".

Het voorste gedeelte van de graffitihal is in gebruik genomen door kunstenaars die van alle markten thuis zijn; van schilderkunst tot textiele vormgeving, van fotografie tot airbrush, van grafische vormgeving tot beeldhouwen, er is zelfs een werkplaats voor custom lowrider fietsen. In deze diverse disciplines worden ook workshops aangeboden, zowel voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Op de Open Dag is er voldoende te beleven in de ateliers. Myrthe van der Gaag van Atelier Myrthe's Art heeft die dag een bijzonder doel: "Kinderen kunnen bij mij een schilderij komen maken, de opbrengst van deze activiteit wordt gedoneerd aan ColSensation. Mijn moeder gaat hiermee de Mont Ventoux beklimmen in september."

Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties in de ateliers en kunnen bezoekers gratis een professionele zwart/wit portretfoto laten maken. Tijdens de dag zal er een aantal malen een rondleiding gegeven worden door de graffiti hal.

The Loods Creative Lab; een inspirerende en dynamische plaats waar tal van kunstenaars onder één dak gehuisvest zijn, een mooie culturele toevoeging aan Roosendaal.

De Open Atelier dag vindt plaats op zondag 26 mei in The Loods Creative Lab, Oostelijke Havendijk 13B, Roosendaal. Aanvang 12:00 tot 18:00 uur. Info: https://theloodscreativelab.nl. [l]