Bijzondere boeken- en vinylplatenbeurs in Wouw

WOUW - Zondag 26 mei organiseert Rockin' Wouw haar jaarlijkse platenbeurs in cultureel centrum ‘De Geerhoek’ in Wouw. De Wouwse platenbeurs mag met een aanbod van ruim 125 meter aan vinylstands met recht tot een van de grootste platenbeurzen uit de regio gerekend worden.

Walter Voorheijen, een van de organisatoren is bijzonder trots op het evenement opeen nieuwe plaats. In ‘De Geerhoek’ aan de Kloosterstraat is extra veel ruimte om bezoekers te ontvangen en standhouders onder te brengen. De organisatie heeft zelfs aan een stop in moeten voeren, omdat er te veel belangstelling was van de zijde van verkopers van muziekdragers.

"Wij bieden een breed aanbod vinyl voor elke muziekliefhebber en draaien de hele dag lp's en 45's om de sfeer er lekker in te houden. Ook is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Dus ben je op zoek naar die ene plaat die je nog niet hebt in je verzameling of heb je gewoon zin in een gezellige dag kom dan speuren in de platenbakken tijdens onze beurs”, besluit Voorheijen. De beurs is tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Wie meer wil weten over de platenbeurs kan terecht op de website www.rockinwouw.nl.

Bijzondere boekenbeurs
De boekenbeurs van heemkundekring 'De Vierschaer' krijgt dit jaar een bijzonder tintje, want een groot deel van de boekencollectie van Michel de Koning uit Wouwse Plantage zal er te koop zijn.

Michel de Koning was docent Nederlands op het Norbertuscollege in Roosendaal en verzamelde boeken. Hij schreef voor verschillende kranten recensies over nieuwe boeken en veel van deze werken kwamen in zijn immense bibliotheek terecht.

2 dagen boeken snuffelen
Deze boeken en duizenden andere zijn te koop tijdens de boekenmarkt op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de vroegere bibliotheek van De Geerhoek aan de Kloosterstraat 19b. Op beide dagen kunnen bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur terecht om boeken aan te schaffen. In totaal staan er 300 banenendozen vol gesorteerd op genre. Daarnaast staat er een grote collectie LP's, wat singles en veel CD's en DVD's. Ook die zijn te koop om de kas van de heemkundekring een financiële injectie te geven. De boekenmarkt kan gratis bezocht worden. [l]