Er werd aandachtig geluisterd naar de studenten en de leerkracht
Er werd aandachtig geluisterd naar de studenten en de leerkracht Foto:

CDA kandidaat voor Europa enthousiast over bezoek aan Roosendaal

ROOSENDAAL - De Brabantse CDA kandidaat voor het Europees Parlement, Tom Berendsen, (lijst 2, nummer 3) heeft op maandag 13 mei een bezoek gebracht aan Jan de Rijk Logistics en aan studenten van de opleidingen Logistiek en ICT van de Associate Degrees Academy. Tom hoort met veel interesse allerlei aspecten van wat er speelt bij het internationaal bedrijf van Jan de Rijk Logistics. Ook is Berendsen enthousiast over de creatieve ideeën van de studenten over bereikbaarheid van bedrijventerreinen in Roosendaal.

Bij Jan de Rijk Logistics is Tom Berendsen ontvangen door directeur Sjel Wijngaards, tevens voorzitter van Logistiek Platform Roosendaal. Wijngaards schetst de bedrijfservaringen van het internationaal transport en de belangen voor goede en praktische Europese regelgevingen. Hij geeft aan wat de energietransitie voor logistieke bedrijven betekent met de vele vragen die er nog zijn. Hij hecht een groot belang aan een gelijk speelveld voor Europese logistieke bedrijven. De sector maakt zich grote zorgen over de brexit van het Verenigd Koninkrijk. Na de verkiezing van Berendsen in het Europees Parlement is het voor het Roosendaalse bedrijfsleven van belang de lijntjes met Brussel kort te houden.

Verbetering van de bereikbaarheid
Daarna wordt Tom ontvangen door leraar Frans Leijdekkers en 7 studenten van Associate Degrees Academy. De studenten hebben in groepjes van 4-5 personen een studie uitgevoerd naar de verbetering van de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in Roosendaal, een studie op verzoek van Logistiek Platform Roosendaal. Opvallend zijn de creatieve en innovatieve oplossingen, waarbij ICT een grote rol vervult. Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde app’s kan het vervoer van personen van en naar de bedrijventerreinen efficiënter worden uitgevoerd, aldus de studenten. Tom is onder de indruk en geeft aan dat ICT inderdaad steeds meer kansen biedt in het verder verbeteren van logistieke processen. Hij is tevens geïnteresseerd in de vervolgstappen. [l]