Afbeelding
Foto:

Meer variatie in nieuwbouw-
woningen de Gebrande Hoef

MOERSTRATEN - Aan de Gebrande Hoef in Moerstraten komen straks meer verschillende woningen. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de herziening van het bestemmingsplan voor dit gebied. Hierdoor kunnen er woningen gebouwd worden voor diverse doelgroepen (starters, doorstromers, senioren).

"Op de vorige bestemming zaten beperkingen die niet ten goede kwamen aan de leefbaarheid en de woonbehoefte van de kern Moerstraten", stelt wethouder Toine Theunis. Hij is dan ook blij met de aanpassing van het bestemmingsplan. "Met het wijzigen van het bestemmingsplan krijgt Moerstraten straks de woningen en de allure die het verdient."

Het nieuwe bestemmingsplan heeft van 21 januari tot en met 4 maart 2019 ter inzage gelegen, waarbij inwoners een zienswijze konden indienen. Dit is niet gebeurd. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden, waardoor er straks meer keus is in het type woningen en de oppervlakte. In juni start de verkoop van de nieuwbouwwoningen. Eind 2019 begint de ontwikkelaar met de bouw van in totaal 10 levensloopbestendige woningen, 5 starterswoningen en 2 2-onder 1 kap gebouwd.