Schilderij van Karin de Jong.
Schilderij van Karin de Jong. Foto:

AGENDA

Expositie in St. Elisabeth

9:00 | Woonzorgcentrum St.Elisabeth

Fotoclub Objectief Bekeken (De Bergspil) exposeert vanaf 1 maart tot en met 31 mei in woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Wouwseweg 21. Deze tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen van 9.00 tot 17.00 uur. De fotoclub is op 9 januari 2018 opgericht en heeft haar eerste expositie, met als thema voorjaar. Info: Ad Verbiest via 06-18802644

Expositie Eye-Candy

12:00 | Galerie Anita Ammerlaan

Expositie Eye-Candy 22 met werk van 11 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Kunstwerken van de volgende 11 kunstenaars zullen te zien zijn: Mia America(sculpturen-keramiek), Ellen Legierse(schilderijen), Marita ter Hark(schilderijen), Karin Starmans(schilderijen en ruimtelijk werk), Ferdi de Bruijn(klokken en LED-lichtobjecten), Anouk Gunter (schilderijen), Gerty Vos(schilderijen), Mathisse Arendsen(schilderijen), Marga Niederer van Huizen(keramiek), Edith Madou(keramiek) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met LED-lichtobjecten, klokken, keramiek en schilderijen in verschillende stijlen. Eye-Candy 22 is te bezoeken t/m zondag 16 juni, de galerie is open van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00u, Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39, Roosendaal, www.anitaammerlaan.com

Expositie 'Pura Vida'

10:00 | Art For All

Erika Stanley Art For All in Roosendaal presenteert vanaf zaterdag 20 april een unieke kunstshow in samenwerking met Galerie Valanti uit Costa Rica. Het beste werk van zes bekende Costa Ricaanse kunstenaars is samengebracht voor de expositie met als titel 'Pura Vida'. De geselecteerde schilderijen zijn nog nooit eerder vertoond in ons land. De kunstshow is gratis toegankelijk. De zes kunstenaars zijn allen professionals met jarenlange ervaring. Het betreft Ileana Piszk, Carlos Tapia, Rodolfo Stanley, Marijose Teran, Daniela Vargas en Flora Zeledon. Individueel hebben zij over de hele wereld geëxposeerd. Hun stijlen vertonen grote verschillen, maar zijn herkenbaar Latijns-Amerikaans. Reden voor de in Latijns-Amerikaanse kunst gespecialiseerde Galeria Valanti om het werk van alle zes te vertegenwoordigen. Art For All, Dokter Brabersstraat 13 in Roosendaal.

Woensdag 22 mei

Schilderen met digitale penselen

13:30 | wijkcentrum De Bergspil

In Wijkcentrum De Bergspil staat woensdag 22 mei een demonstratie 'schilderen met digitale penselen' op het programma van 13.30 tot 15.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.mydigitalart.nl. Voor meer informatie zie www.bergspil.nl en www.mydigitalart.nl.

Donderdag 23 mei

Dorpsspreekuur Wouw

10:26 | De Geerhoek

Op donderdag 23 mei wordt in dorpshuis De Geerhoek het vijfde dorpsspreekuur van 2019 gehouden. Loop even binnen als u er toch al bent om uw stem uit te brengen voor het kiezen van het Europese Parlement. Vragen over zorg, welzijn, veiligheid, financiën, vrijwilligerswerk en wonen worden er door de aanwezige professionals gratis en zonder afspraak beantwoord. Gemeente Roosendaal, politie, MEE, WijZijn, kruiswerk, Alwel en Dorpsraad heten u van harte welkom. Bezoek ook www.wegwijsroosendaal.nl

Zondag 26 mei

Rommelmarkt

9:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Zondag 26 mei aanstaande wordt de laatste rommelmarkt vóór de zomer georganiseerd in buurthuis 't Dijksteeke. Zoals u van ons gewend bent gaan de deuren open om 09.30 uur en sluiten we deze weer om 13.00 uur. Wandel lekker binnen om rond te snuffelen.

Bridgedrive voor ALS

13:00 | Black Horse

Help mee en kom in actie tegen deze genadeloze ziekte! Er wordt een bridge drive georganiseerd t.b.v. De Stichting ALS op zondag 26 mei. Locatie is Black Horse, Hoogstraat 7, Roosendaal. U kunt gratis parkeren, Dunantstraat 80, achter de slagboom. Aanwezig vanaf 12.45 uur: Start drive 13.30 uur. Uitslag en prijsuitreiking ± 17.15 uur. Inschrijven: Rietje van den Bemd: Email: rietvandenbemd@kpnmail.nl. Tel: 0165-560524- Mob: 0622929352; Mieke Coppens: bridge@coppens-schijven.nl.

Expositie Markant

14:00 | Markant

Tentoonstelling van stichting CuMaWo in Markant. Deze keer exposeren de Roosendaalse kunstenaressen Yvette Roovers met Art Dolls en Karin de Jong met schilderijen. De dromerige poppen van Yvette Roovers maken dat u zich in een fantasiewereld lijkt te bevinden. Felle kleuren en verbazingwekkende details kenmerken haar werk. De vrolijke dierenwereld van schilderes Karin de Jong maakt dat u deze tentoonstelling zeker met een glimlach zult verlaten! Deze tentoonstelling zal t/m 23 juni elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken zijn in Markant, Markt 14, Wouw en de toegang is gratis. Ook bezoeken op afspraak zijn mogelijk.