Concert met orgel en zang van 'Oude en Jonge Meesters'

WOUW - In 1951 werd de Lambertuskerk in Wouw, inmiddels gerestaureerd na de zware oorlogsschade, weer in gebruik genomen. Guus Siebelink kwam toen voor het eerst in aanraking met een pijporgel. Dat maakte diepe indruk.

Na lessen bij Janus Konings, Louis Kuypers, Fons Asselbergs Hr. Steenbergen en Jan Koenraad was hij vaak betrokken bij de kerkmuziek. Hij heeft vaak organisten en dirigenten vervangen tijdens week- en weekendvieringen en bij veel rouw- en trouwdiensten.Toen in 1984 het fraaie Verschueren orgel in de Lambertuskerk in gebruik genomen werd gaf dat een boost aan zijn muzikale ontwikkeling, daarbij geholpen door diverse masterclasses. Ondertussen volgde hij lessen bij Anton van Kalmthout en diverse cursussen i.v.m. kerkmuziek. Jan Walraven gaf Guus vaak nuttige tips en adviezen.Nadat Guus met de vut gegaan was heeft hij aan de Schumann-akademie een conservatoriumopleiding gevolgd, die succesvol werd afgesloten met het staatsexamen conservatorium in de Algemeen Theoretische Vakken, Solfège en Muziekgeschiedenis.

Zang
Anita Reuver startte haar zangcarrière op de Jazzacademie in Roosendaal. Daarna was ze vele jaren koorlid en soliste bij koor A58. Enkele jaren geleden werd ze solozangeres van de Abba-coverband Y’abbadoo, en met deze band toerde ze 3 jaar door Nederland en België in een grootse theater tournee. Daarnaast is ze regelmatig te beluisteren in recitals met voornamelijk mooie musical en popliederen, vaak samen met haar man Carel Jan. Professioneel werkt Anita in het basisonderwijs, als docente Engels en Muziek.
Carel Jan Reuver was vele jaren koorlid van diverse koren, waaronder het Wouwse Lambertuskoor. 20 jaar geleden ging hij zich volledig toeleggen op solozang, volgde 4 jaar zangles bij José Kalthof en geeft sindsdien regelmatig recitals met als hoofdbestanddeel het klassieke Duitse en Italiaanse lied. Carel Jan wordt vaak gevraagd als gastsolist bij koor- en orkestuitvoeringen in West-Brabant en omgeving, en zingt al 2 decennia bijna wekelijks als cantor in de kerken van de Zuidwesthoek. Samen met Guus Siebelink op orgel vormt hij sedert 19 jaar een vast duo in de Lambertuskerk in Wouw.

Lambertuskerk
Concert Guus Siebelink, Carel Jan en Anita Reuver in de Lambertuskerk van Wouw op zondag 2 juni om 16.00 uur. [l]