Schaakspelers van SV de Pion tijdens het snelschaak toernooi. FOTO AD BRUINS
Schaakspelers van SV de Pion tijdens het snelschaak toernooi. FOTO AD BRUINS Ad Bruins

Snelschaak toernooi jeugd schaakvereniging de Pion

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag was de laatste toernooiavond van het schaakseizoen. We zijn begonnen met opdrachtenschaak waarbij de jeugdleden potjes schaak speelden met een opdracht. Vorige week vrijdag 24 mei was het familieschaak. Toen speelden de jeugdleden samen met een familielid schaakpartijen van 10 minuten. Aan het eind van elk seizoen is het traditie dat er speciale toernooitjes worden gespeeld, waarmee ook prijzen gewonnen kunnen worden.

Deze week was er een snelschaaktoernooi. Dit was het laatste toernooi in de reeks van drie. De aanwezige jeugdspelers waren ingedeeld in drie verschillende groepen aan de hand van de interne competitie A-B, C-D, E-F. Spelers uit de A-B-groep zijn de meer ervaren spelers en jeugdspelers uit de groep E-F zijn het schaakspel nog volop aan het verkennen.

De spelregels waren heel simpel, iedere tafel had een klok en per speler had je maar 5 minuten bedenktijd. Veel tijd om na te denken was er dan ook net vanavond, maar daar gaat het allemaal om bij snelschaken. Ga je door je tijd, dan verlies je.

Feestavond

Voor 14 juni staat de laatste avond van het seizoen op de planning, de feestavond. Over twee weken is het dus weer lekker friet eten. Ook is er dan de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen. Op deze avond worden alle prijswinnaars bekend gemaakt en gehuldigd. De clubkampioen is natuurlijk al bekend, maar ook de winnaars van de afgelopen toernooien zullen worden gehuldigd en een mooie beker in ontvangst mogen nemen. Op deze avond wordt ook de prestigieuze duim trofee uitgereikt. Deze is voor het jeugdlid dat dit seizoen geen prijs heeft gewonnen, nooit eerder de duim heeft gewonnen, maar wel een voorbeeld was voor de overige jeugdleden.

District Cuptoernooi

Voor het zover is, wordt er op zondag 9 juni het laatste district cuptoernooi gespeeld. Dit is op de vaste locatie van de jeugdafdeling, het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Vanaf 13.00 uur zal er weer gestreden worden om deze beker.[l]