Concert op het Tongerloplein.
Concert op het Tongerloplein. Peter van de Molengraaf

T-pleinconcert door Muziekvereniging Roosendaal

ROOSENDAAL - Op 22 juni is het Tongerloplein weer het decor van het inmiddels traditionele T-pleinconcert, georganiseerd door Muziekvereniging Roosendaal en Stichting T'plein. Het concert duurt van 17.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is als altijd gratis. De organisatoren hebben dit jaar geput uit de muzikale schatkamers van de filmstudio's Disney en Pixar. Meer dan een halve eeuw filmgeschiedenis trekt aan het publiek voorbij, van Mary Poppins tot Pirates of the Caribbean. Het is dus een evenement voor de hele familie!

Alle orkesten van Muziekvereniging Roosendaal doen aan het concert mee, van de Kweekvijver met de minst ervaren muzikanten tot de Concertharmonie met de meest gevorderde leden van de vereniging. Voor de Kweekvijver is dit zelfs het debuutoptreden. "Muziekvereniging Roosendaal geeft Roosendalers van alle leeftijden en niveaus de gelegenheid om actief met muziek bezig te zijn", zegt waarnemend voorzitter Miriam Struijk. "Om aan een veel gehoorde wens tegemoet te komen is de vereniging vorig jaar zelfs nog uitgebreid met het Matineeorkest, voor mensen die in plaats van 's avonds liever in de middaguren repeteren. Ook dit Matineeorkest staat op 22 juni op het podium."

Disney

Vanaf 17.30 wordt het publiek in Disney-stemming gebracht door de Young Band onder leiding van Rumon Hagenaars. Daarna verzorgen de orkesten elk een deel van het programma, waarbij nog vermeld moet worden dat de Young Band de korte Disney-musical 'Leve de Koningin' op het toneel zal brengen. Stef Broos schreef het verhaal en de tekst, Rumon Hagenaars en Vincent Moes verzorgden de muziekarrangementen. Toneelspel en zang worden uitgevoerd door de jonge talenten Jasmijn Broos en Sara van Gaans.

Om ongeveer 20.15 uur vindt de grande finale met alle deelnemers plaats, waarna de afterparty op het Tongerloplein kan beginnen.

Programma

17.30u Young Band o.l.v. Rumon Hagenaars; 17.50u Kweekvijver o.l.v. Gijs van Oosterhout; 18.00u Leve de Koningin (Young Band en solisten); 18.30u Matineeorkest o.l.v. Marjolein Roovers; 19.00u Concertharmonie o.l.v. Rob Sloekers; 19.30u Variatieorkest o.l.v. Wendy Bellens; 20.15u Grande finale met alle orkesten.

Een onverhoopte afgelasting zal tijdig worden bekendgemaakt via de Facebookpagina van Muziekvereniging Roosendaal (facebook.com/muziekverenigingroosendaal).[l]