Veel animo voor Cloetta Halve Marathon Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen week is de grens van 1.000 voorinschrijvers doorbroken bij de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal. Naar mate het evenement naderbij komt schrijven steeds meer mensen in voor een wandel of hardlooponderdeel. Deelnemers komen niet alleen uit bijna alle provincies in Nederland, de teller van het aantal woonplaatsen stond afgelopen week op 150. Ze komen ook uit landen als België, Frankrijk, Marokko en zelfs uit Moskou, de hoofdstad van Rusland. Roosendaal zelf blijft echter hofleverancier gevolgd door Breda, Wouw en Rotterdam.

Ook de leeftijden lopen ver uiteen, zo is de jongste inschrijver voor de BNdeStem Familieloop 2 jaar en de oudste deelnemer doet mee aan de 10 kilometer, hij is 80 jaar. Hardlopers van 45 atletiekverenigingen staan er bijna drie weken voor de start al genoteerd.

Op 23 juni staan ’s morgens eerst de Halve Marathon wandeltochten en Nordic Walking op het programma met een keuze uit 6, 10 of 25 kilometer. In de middag zijn dan de KPO KidsRun, de BNdeStem Familieloop, de Rabobank 4 Mijl, de A. van de Linden 10 kilometer en de beroemde Cloetta Halve Marathon. Daarnaast is er de Jan Hop Subaru bedrijvenloop voor teams van 3 tot 5 personen. De organisatie is in handen van Thor, zij verwacht ruim 3.000 sportievelingen aan de start op de Oude Markt. Inschrijven kan tot 21 juni via de website www.halvemarathonroosendaal.nl en natuurlijk ook op de dag zelf. [l]