Met veel enthousiasme sprongen de deelnemers het water in FOTO REMKO VERMUNT
Met veel enthousiasme sprongen de deelnemers het water in FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Van begin tot eind een lach op het gezicht

NISPEN - Klimmen, klauteren, door de modder banjeren, springend de sloot in en hup weer door. Zo'n negenhonderd deelnemers deden afgelopen maandag mee aan de vierde editie van de leukste obstaclerun van Nispen: de N'Ooploop. Dit jaar was het thema Camping.

DOOR REMKO VERMUNT

Verdeeld over verschillende starttijden verschenen er op Tweede Pinksterdag zo'n negenhonderd deelnemers aan de start in het openluchttheater van Nispen. "Dit hadden we nooit verwacht, Wat een succes", laat Antoon Uijtdehaag weten van de organisatie. Iedere tien minuten werd een groep van maximaal 25 personen op pad gestuurd over het parcours. Vanuit het openluchttheater liepen de fanatiekelingen over de grasvelden en door de speeltuin op Oostmoer. Vandaar uit gingen de deelnemers door naar De N'Oop van Nispen, langs de Antwerpseweg tussen de twee rotondes ter hoogte van Nispen. "Ook dit jaar gaan de renners dwars door Nispen", vertelt Uijtdehaag. Zo kwamen de renners door de Dorpsstraat, Wielewaalbos, Klokbergsestraat, Rozenakkers en Broekakkerstraat met als finish weer het openluchttheater.

Afstanden

Voor de kleinste rennertjes werd 's ochtends al een speciale run gehouden van 1.000 meter. Samen met hun ouders probeerden ze de vele obstakels te bedwingen. Voor iedereen die slechts een beetje vies wilde worden was er de drie kilometer loop. Een tikje glamorous over het campingterrein gaan deden de deelnemers over 6.000 meter in de glamping obstaclerun en de echte die-hards gingen voor de 'full package' in de negen kilometer camping-de-luxe obstaclerun. Maar, vooral de kinderen hebben veel extra kilometers afgelegd. Zij vonden de vele obstakels zo leuk, dat ze zelfs na hun rondje nog de sloten indoken om een deel van het parcours af te leggen.

Obstakels

Overigens waren ze daar niet alleen in, ook de oudere deelnemers genoten zichtbaar van het creatieve parcours. Van het wandelen door de bagger in de sloten tot hun evenwicht houden op een balk. Van het tijgeren onder een hek door, over een touwbrug, over een stapel met pallets en door het water. Niet één, niet twee, maar acht keer en alle deelnemers deden het met een grote glimlach op hun gezicht. Vooral aan het begin probeerden velen nog hun schoenen schoon te houden. Maar vanaf het moment dat ze de sloot in moesten en ze er echt niet meer aan ontkwamen, ging de knop om. Er werd dan ook meer dan eens met modder gegooid of bewust het water ingesprongen, terwijl dat niet eens nodig was. Een vrolijk tafereel voor de toegestroomde toeschouwers en een gegarandeerd succes voor de organisatie. [l]