Gouden editie Wouwse wandelvierdaagse start op 24 juni

WOUW - Voor de vijftigste keer kunnen wandelaars mee doen aan de Wouwse Avondvierdaagse. Die start op maandag 24 juni en op donderdag 27 juni worden de lopers feestelijk ingehaald. Vier dagen kunnen wandelaars kiezen uit routes in de groene omgeving van het dorp Wouw.

Vanwege het jubileum zijn er dit jaar wat extra’s. Zo is het voor leerlingen van de basisschool aantrekkelijk gemaakt om mee te lopen. Dankzij een subsidie van de stichting Wouw Doet betalen basisschoolleerlingen eenmalig maar 1,50 euro om mee te lopen. Dat geldt overigens alleen voor de voorinschrijving via de scholen.

Voorzitter Ivo Weterings schreef een boekje met gedichten en de opbrengst gaat naar de stichting ‘Spieren voor spieren’. De Wouwse Bram de Caluwé, de jeugdige ambassadeur van deze stichting, zal het eerste startstempel zetten op 24 juni. Daarnaast zullen er verschillende cadeaubonnen worden verloot onder de deelnemers dit jaar.

Jaarlijks gaan er tussen de 700 en 800 wandelaars van start in Wouw. Wie vier avonden meewandelt, komt in aanmerking voor een medaille en dat is dit keer een speciale jubileummedaille. De wandelaars kunnen kiezen uit drie routes: 6, 10 of 15 kilometer per avond. De routes lopen dit jaar richting Kruisland, Heerle en Roosendaal, terwijl op de laatste avond de inhuldigingsroute op het programma staat. Die gaat via de Hofstraat en de Roosendaalsestraat en traditiegetrouw worden daar de deelnemers in de bloemetjes gezet.

Wandelaars die voor de 25ste keer meedoen, worden apart in het zonnetje gezet en krijgen de felbegeerde zil­veren schoen en voor lopers die voor de 40ste keer deelnemen is er de ‘stoeptegel’. De organisatie wordt tijdens de vier avonden bijgestaan door vrijwilligers van de EHBO-vereniging uit Heerle en een groep verkeersregelaars.

De voorin­schrijving verloopt via de scholen en via de website www.avondvierdaagsewouw.nl. Voorinschrijven kan tot en met 19 juni.

Elke dag kunnen de deelnemers tussen zes en zeven uur starten vanuit café Donkenhof aan de Roosendaal­sestraat 61 in Wouw. Inschrijven is hier op de eerste avond ook nog mogelijk. Inschrijven kan tot en met 21 juni ook op Martel 6 in Wouw tussen 18.00 en 19.00 uur. [l]