AGENDA

Expositie Eye-Candy

12:00 | Galerie Anita Ammerlaan

Expositie Eye-Candy 22 met werk van 11 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Kunstwerken van de volgende 11 kunstenaars zullen te zien zijn: Mia America(sculpturen-keramiek), Ellen Legierse(schilderijen), Marita ter Hark(schilderijen), Karin Starmans(schilderijen en ruimtelijk werk), Ferdi de Bruijn(klokken en LED-lichtobjecten), Anouk Gunter (schilderijen), Gerty Vos(schilderijen), Mathisse Arendsen(schilderijen), Marga Niederer van Huizen(keramiek), Edith Madou(keramiek) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met LED-lichtobjecten, klokken, keramiek en schilderijen in verschillende stijlen. Eye-Candy 22 is te bezoeken t/m zondag 16 juni, de galerie is open van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00u, Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39, Roosendaal, www.anitaammerlaan.com

Expositie 'Pura Vida'

10:00 | Art For All

Erika Stanley Art For All in Roosendaal presenteert een unieke kunstshow in samenwerking met Galerie Valanti uit Costa Rica. Het beste werk van zes bekende Costa Ricaanse kunstenaars is samengebracht voor de expositie met als titel 'Pura Vida'. De geselecteerde schilderijen zijn nog nooit eerder vertoond in ons land. De kunstshow is gratis toegankelijk. De zes kunstenaars zijn allen professionals met jarenlange ervaring. Het betreft Ileana Piszk, Carlos Tapia, Rodolfo Stanley, Marijose Teran, Daniela Vargas en Flora Zeledon. Individueel hebben zij over de hele wereld geëxposeerd. Hun stijlen vertonen grote verschillen, maar zijn herkenbaar Latijns-Amerikaans. Reden voor de in Latijns-Amerikaanse kunst gespecialiseerde Galeria Valanti om het werk van alle zes te vertegenwoordigen. Art For All, Dokter Brabersstraat 13 in Roosendaal.

Woensdag 12 juni

Voorleesuurtje voor peuters

10:00 | wijkcentrum De Bergspil

In wijkcentrum De Bergspil, Tolbergcentrum 158 in Roosendaal, staat elke woensdagochtend (met uitzondering van de schoolvakanties) van 10.00 tot 11.00 uur een voorleesmoment voor peuters op het programma. Er wordt een verhaaltje voorgelezen voor peuters van twee tot vier jaar en aansluitend is er nog een activiteit, zoals knutselen, dansen, zingen of spelen. De toegang is gratis. Aanmelden kan telefonisch op 0165-547848 of mail naar info@bergspil.nl.

Vrijdag 14 juni

Informatiemiddag KBO Wouwse Plantage

13:30 | Dorpshuis de Spil

De KBO Wouwse Plantage houdt op vrijdag 14 juni in Dorpshuis de Spil een informatiemiddag met als thema de WensAmbulance Brabant. De bijeenkomst begint om 13.30 uur. WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio's die niet lang meer te leven hebben, en helpt zo hun laatste wens te vervullen. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met de bestaande ambulancediensten, hospices, ziekenhuizen en huisartsen. Het beloofd een zeer nuttige informatiemiddag te worden.

Vrijdagmiddagbingo

14:00 | Wijkhuis de Wieken

Op vrijdag 14 juni is er weer de wekelijkse vrijdagmiddagbingo bij Wijkbedrijf De Wieken aan de Gezellelaan 45 te Roosendaal. Kom voor een gezellige middag bingo naar ons wijkhuis. Het begint om 14.00 uur.

Zondag 16 juni

Expositie Markant

14:00 | Markant

Tentoonstelling van stichting CuMaWo in Markant. Deze keer exposeren de Roosendaalse kunstenaressen Yvette Roovers met Art Dolls en Karin de Jong met schilderijen. De dromerige poppen van Yvette Roovers maken dat u zich in een fantasiewereld lijkt te bevinden. Felle kleuren en verbazingwekkende details kenmerken haar werk. De vrolijke dierenwereld van schilderes Karin de Jong maakt dat u deze tentoonstelling zeker met een glimlach zult verlaten! Deze tentoonstelling zal t/m 23 juni elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken zijn in Markant, Markt 14, Wouw en de toegang is gratis. Ook bezoeken op afspraak zijn mogelijk.

Maandag 17 juni

Alzheimer Café Roosendaal

19:00 | Centrum voor Wonen & Zorg De Brink

Maandag 17 juni Alzheimer Café Roosendaal vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Gastspreker: Karin Bogers, muziektherapeute bij Stichting Groenhuysen. We gaan deze laatste bijeenkomst voor de zomerstop met een muzikale avond de vakantieperiode in. In de maanden juli en augustus is er geen Alzheimer Café, eerstvolgende is op maandag 16 september. Voor meer informatie en/of reacties: Adriënne Roks: 06-23561048, a.roks@alzheimerwb.nl. Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in: Centrum voor Wonen & Zorg De Brink. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis.

Dinsdag 18 juni

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdag middag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bijeenkomst over veiligheid

14:00 | Buurthuis Keijenburg

De FNV senioren helpt mensen om veilig en verantwoord in de eigen omgeving te wonen. Buurtpreventie is bespreekbaar. U wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst over veiligheid in en rond het huis. Ook de verkeersveiligheid wordt meegenomen. De middag begint om 14.00 uur op dinsdag 18 juni in Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70, 4702 CG Roosendaal. Toegang gratis en iedereen is welkom. Vrij parkeren. Er is gelegenheid om vragen te stellen.