Toertocht 'de lus van Wouw' tijdens Wouws Wieler Weekend

WOUW - Op zaterdag 24 augustus organiseert de ‘Wouwse Wieler Weekend’ de toertocht ‘De Lus van Wouw’ die voor elke toerliefhebber iets te bieden heeft. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden: een tocht van 80 km die kan worden uitgebreid met een extra lus van 60 km waardoor de totale afstand op 140 km komt.

De tocht brengt u via een mooi stukje Brabant over autoluwe wegen via het imposante havengebied van Antwerpen richting Zeeland waar u na ongeveer 40 km, deels buitendijks over unieke fietspaden en wegen, de stopplaats in Rilland bereikt. BiciMondo in Rilland heeft op deze zaterdag haar deuren geopend om u te ontvangen. Op deze stopplaats is tevens een rijke bevoorrading.
Vanaf deze stopplaats heeft u de mogelijkheid om via een mooie route van zo’n 40 km weer richting Donkenhof in Wouw te gaan of eerst nog een extra lus van 60 km door een bijzonder mooi stukje Zeeland te rijden waarbij de kans groot is dat u wegen ontdekt waar u nog nooit bent geweest. Na deze mogelijke extra lus komt u weer terug bij de verzorgingspost van BiciMondo waarna u de laatste 40 km kunt volbrengen en op het gezellige wielerplein uw tocht kunt afsluiten met een hapje en een drankje.

Starttijden
Om 9.30 uur en om 10.30 uur is er tevens de mogelijkheid om in groepsverband met aangepaste snelheid onder begeleiding van twee prominenten deze tocht te rijden. Om 9.30 uur start de tocht van 140 km die met een snelheid van 29-30 km p/uur de tocht zal rijden en om 10.30 uur start de tocht van 80 km die met een gemiddelde snelheid van 28-29 km p/uur de tocht zal rijden.
Voor het inschrijfgeld mag u een bijzonder mooie en goed uitgepijlde route verwachten, een rijke verzorgingspost, bij de inschrijving is er koffie en bij terugkomst kunt u de bij inschrijving ontvangen bonnen voor een consumptie en een pastahapje inruilen en u op het wielerplein laten amuseren door de diverse activiteiten.

Inschrijven
Deze toertocht is georganiseerd en uitgezet door RTC De Molenrijders in samenwerking met het Wouwse Wieler Weekend. Wij hopen u te mogen begroeten op 24 augustus voor deelname aan deze bijzondere toertocht in de regio West Brabant / Zeeland. Voorinschrijving via: www.wouwswielerweekend.nl [l]