Prijswinnaars SV de Pion tijdens de feestavond Jeugd schaakvereniging de Pion. FOTO AD BRUINS
Prijswinnaars SV de Pion tijdens de feestavond Jeugd schaakvereniging de Pion. FOTO AD BRUINS Ad Bruins

Feestavond Jeugd Schaakvereniging de Pion

ROOSENDAAL - Vrijdag 14 juni was het zo ver, de feestavond voor de jeugdleden van schaakvereniging de Pion. Voordat alle winnaars en de nummers twee en drie in het zonnetje werden gezet, was er eerst friet eten voor de jeugdleden en de kinderen die dit jaar hebben meegedaan aan Sjors Sportief. Deze traditie houdt men al jaren, de kinderen kijken er elk seizoen weer naar uit.

Nadat de buiken van de kinderen en overige aanwezigen waren gevuld was het tijd voor het officiële gedeelte van de avond. Eerst werden de schaakdiploma’s uitgereikt. De winnaars van de interne competitie, opdrachtschaak, snelschaak en familieschaak werden vervolgens gehuldigd. Ook werden er een aantal vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet.

Herman Colijn is deze avond gehuldigd met de pionspeld. Herman heeft deze speld gekregen voor zijn jarenlange belangeloze inzet in diverse functies binnen de Pion.

Elk seizoen wordt er ook de duim uitgereikt. De duim is voor het jeugdlid die zich voorbeeldig heeft gedragen gedurende het seizoen. De keuze voor de winnaar van de duim wordt door alle schaakdocenten, de begeleiders en de jeugdleider gemaakt.

Zoals eerder vermeld is Xander van Gentevoort de nieuwe clubkampioen van het seizoen 2018-2019.

Nieuwe schaakseizoen

Het nieuwe schaakseizoen begint op 30 augustus met een open avond. We starten dan met een gezellige avond opdrachtenschaak. Heb je zin om ook te komen schaken of wil je meer informatie over de jeugd afdeling van schaakvereniging de Pion, neem dan contact op met de jeugdleider Koen Riemens. Koen kun je bereiken via mailadres: jeugdleider@depion.nl

Kijk voor verdere info over schaakvereniging De Pion op onze website www.depion.nl en volg ons op facebook.

Uitslagen

Voorjaarscompetitie

De interne competitie: A groep: 1. Xandar van Gentevoort; 2. Luuk Braspenning; 3. Jesper Fidder. B groep: 1. Thimo Linders; 2. Safae al Jarbouchi; 3. Jaiman Wullems. C groep: 1. Adam Chikhi; 2. Ramon van de Watering; 3. Arun Wullems. D groep: 1. Maroua al Jarbouchi; 2. Malek Tayeb; 3. Vincent Bookelaar. E groep: 1. Manu Jacobs; 2. Bob de Koning; 3. Aleksandr van Baal. F groep: 1. Amro Zakarya; 2. Thijn Robbemond; 3. Eline Buisman

Einde seizoen toernooien

Familieschaak: 1. Fam. van Gentevoort: 2. Fam. Prevoo; 3. Fam. Fidder                        

Opdrachten schaak: 1. Joshua Prevoo; 2. Redouane al Jarbourchi; 3. Dillan Wullems

Snelschaak: 1. Joshua Prevoo; 2. Vincent Bookelaar; 3. Manu Jacobs

Duim: Safae Al Jarbouchi        

JTC Cup: Nico de Rooy[l]