The Shannons met rechtsvoor David Munnelly in het Openluchttheater van Nispen. FOTO MARISKA WAGEMAKERS
The Shannons met rechtsvoor David Munnelly in het Openluchttheater van Nispen. FOTO MARISKA WAGEMAKERS Mariska Wagemakers / Openluchttheater Nispen

Gezellige Ierse avond Openluchttheater in Nispen

NISPEN - Ondanks het wisselvallige weer wisten de Ierse muziek liefhebbers zaterdag 15 juni de weg prima te vinden naar het Openluchttheater Nispen.

Stichting Openluchttheater Nispen had in samenwerking met het bewonersplatform Nispen de grote (dorps)tent opgezet, die het volledige theater overkapte. De vele bezoekers zaten hierdoor comfortabel droog in een feestelijk verlicht onderkomen.
The Shannons met de uit Cork afkomstige frontman Noel Shannon viel bij iedereen in de smaak; de 2 sets werden aaneengeregen met afwisselend bekende Ierse meezingers en wat onbekendere maar niet minder mooie liedjes.
David Munnelly maakte zijn naam als begenadigd accordeonspeler ruimschoots waar. Zou zijn optreden na The Shannons solo zijn; Ieren zouden geen Ieren zijn als Victor, Jimmy, Noel en Lynn van The Shannons David vrijwel direct bijvielen. Zo ontstond er een spontane jam en werd het nog een lange gezellige avond aan het geïmproviseerde kampvuur in de tent. De bezoekers keken het aan en genoten; bestelde nog een Ierse biertje en vertelden Stichting Openluchttheater dat het een goeie avond was; volgend jaar dus weer?

Programma
Stichting Openluchttheater Nispen is alweer vooruit aan het kijken naar zondag 23 juni met de Houtzaagmiddag “Alles draait om hout”. Zondag 30 juni is van 12 tot 18 uur de Exotische Markt. Meer info vindt u op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op facebook. [l]