Annemiek van Vleuten was vorig jaar nog in Nispen te zien
Annemiek van Vleuten was vorig jaar nog in Nispen te zien Foto: Remko Vermunt

Annemiek en Puck naar De Draai 2019

ROOSENDAAL - Annemiek van Vleuten en Puck Moonen zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst van de veertigste editie van De Draai. Dat heeft de organisatie afgelopen week bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat De Draai dit jaar weer grote namen naar Roosendaal wil halen.

DOOR REMKO VERMUNT

De organisatie van De Draai legde de rensters afgelopen weken vast en heeft daarmee het deelnemersveld van de dames al behoorlijk glans weten te geven. Voor Annemiek van Vleuten wordt dit de eerste keer bij De Draai. Van Vleuten is onder meer regerend wereldkampioene tijdrijden en in Ede werd ze onlangs voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden. De 36-jarige renster van Mitchelton-Scott zette in Ede op een 31,8 kilometer lang parcours een tijd neer van 39 minuten en 14 seconden.

Puck Moonen

Voor publiekstrekker Puck Moonen is De Draai inmiddels bekend terrein, de renster uit Liempde zal opnieuw haar opwachting gaan maken tijdens de 40e editie van het wielercriterium. "Puck Moonen is een fenomeen in wielerland. De vrouw uit Liempde heeft 361.000 volgers op Instagram. Ruim 100.000 meer dan bijvoorbeeld Daphne Schippers. Het is geen geheim dat ze ieder jaar weer veel publiek weet te trekken", stelt de organisatie.

Vrouwenkoers

Het wielerprogramma van De Draai vindt dit jaar plaats op maandag 5 augustus. Om 15.15 uur zal het startschot gegeven worden door een afgevaardigde van Tempo-Team waarna de vrouwen in een wedstrijd van 60 kilometer gaan strijden om de winst. [l]