Mooie zomerwedstrijd van Hieronymus

ROOSENDAAL - Op 30 juni werd de traditionele (warme) zomerwedstrijd gehouden in zwembad De Stok. Ondanks dat de Hieronymus minioren niet helemaal compleet waren i.v.m. de gelijktijdige speedo jaargang finale in Dordrecht, werd er goed gezwommen en werd dit seizoen voor iedereen een mooie afsluiting voor de zomerstop. In totaal werden 2 afstanden gezwommen 50 m school en 50 m vrije slag. Na een berekening over beiden afstanden werd uiteindelijk één prijsuitreiking gehouden.

Voor sommige kinderen was dit hun eerste wedstrijd. Gespannen zaten ze te kijken hoe de “grote” van het startblok doken en met grote snelheden naar de eindstreep zwommen. Sterre de Weert, Frederique Bulsing, Yill van Bezouw, Liv de Wildt, Elke Kriesels en Fleur Buijs waren bij de jongste categorie ingedeeld en wat deden ze het goed! Met elkaar gingen ze de strijd aan en probeerden ze alle techniek die ze in de trainingen geleerd hadden in praktijk te brengen. Voor Yill verliep dit zo voorspoedig dat ze zelfs de bronzen medaille in de wacht sleepte! Maar ook Meike Gram, Quinty Buuron en Evelien Goorhuis zaten goed in de race. Evelien was op beide afstanden weer de snelste en mocht na afloop van de wedstrijd een gouden medaille in ontvangst nemen. Bij de jongens verschenen Adam Ziani en Thijmen Pruijssers aan de start. Hier was Thijmen wederom de snelste over beiden afstanden en won daarmee ook een welverdiende gouden medaille.

Bij de oudere minioren zwommen een paar kinderen voor het eerst hun zomerwedstrijd mee; Sven Buijs, Indy Verhoeven, Nora Boukachni en Merel Zandbergen waren de nieuwkomers. Onder luide aanmoedigingen van de clubgenootjes wisten zij een mooie race te zwemmen. De wat meer ervaren zwemmers Cathalina Bals, Kayleigh van Gastel, Irene Goorhuis en Róben Geers gingen onderling de strijd met elkaar aan, waarbij Róben uiteindelijk een zilveren medaille wist te behalen en Irene een bronzen medaille.

De zomerwedstrijd was een mooie slot van een prachtig seizoen, want de Hieronymus minioren kunnen allemaal terugkijken op een geslaagd jaar met veel persoonlijke records en medailles. Voor nu hebben ze lekker vakantie om daarna in september weer fris aan de start te verschijnen van hopelijk weer net zo een mooi seizoen! [l]