Ronde van de Bameer voor de allereerste keer

HEERLE - Op zaterdag 13 juli wordt in Heerle voor de allereerste keer de Ronde van de Bameer gereden. Een geheel nieuw wielerevenement op de wielerkalender van Gemeente Roosendaal.

De Ronde van de Bameer in Heerle is een platte sturen koers, een wielerwedstrijd met fietsen zonder versnellingen, toeclips of clickpedalen en met een plat (MTB) stuur. Iedereen dezelfde uitdaging op eenzelfde fiets. De jeugd daarentegen mag zelfs nog op een eigen fiets rijden. Een laagdrempelige koers die voor iedereen te rijden is.

Zoals de naam het al vermeld wordt de ronde verreden via de Bameer, dit is een onverhard wegdeel en beslaat ca. 50% van het totale parcours. Verder zijn er onderweg enkele obstakels waar overheen gereden dient. De renners dienen dus enige souplesse te hebben voor deze ronde. De andere helft van de ronde gaat via de dorpskom van Heerle over verharde weg.

Het programma van de Ronde van de Bameer op zaterdag 13 juli is als volgt;

Start 18:00 uur 1e categorie- Jeugd

Start 19:00 uur 2e categorie- Dames 18+

Start 20:00 uur 2e categorie- Heren

(tijden onder voorbehoud, het betreft richttijden)

Inschrijven kan nog steeds via bameerrondeHeerle@hotmail.com, zelfs tot op de dag zelf nog ca. 10 minuten vóór de wedstrijd. U dient zich dan te melden bij de wedstrijdcommissie.

Belangrijk om te weten is dat er geen licentie houders en wedstrijdrijders mee mogen doen, hier zal op gecontroleerd gaan worden.

In elke categorie wordt de eerste (oud) inwoner van Heerle gehuldigd tot kampioen!! Het is dus gelijk een Herels kampioenschap.

Dus kom kijken in Heerle op zaterdag 13 juli aanstaande, of nog beter; doe mee!

De Ronde van de Bameer wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste vrijwilligers onder de paraplu van Stichting H’eerlijk Heerle. [l]