Fiets mee met Keetie van Oosten-Hage
Fiets mee met Keetie van Oosten-Hage Foto: Iman Fase

Prominenten begeleiden toertochten bij Wouws Wieler Weekend

ROOSENDAAL - Tijdens het Wouws Wieler Weekend staan op zaterdag 24 augustus a.s. enkele mooie toertochten (de lus van Wouw) op het programma. Er bestaat daarbij tevens de mogelijkheid om in groepsverband met aangepaste snelheid en onder begeleiding van twee prominenten deze tocht te rijden.

Om 9.30 uur start de tocht van 140 km die met een snelheid van ongeveer 30 km p/uur zal worden gereden. Oud-prof Kees Bal en voormalig tijdrijder Bart van Est zullen deze tocht begeleiden. Om 10.30 uur start de tocht van 80 km met een gemiddelde snelheid van ongeveer 28 km p/uur. Deze toch wordt meegereden door de oud-wereldkampioenen Keetie van Oosten-Hage en Tineke Fopma!

De deelnemende prominenten hebben allen een geweldige staat van dienst en een prachtige erelijst opgebouwd. Kees Bal behaalde de nodige overwinningen als amateur en prof met als mooiste de Ronde van Vlaanderen in 1974. Bart van Est stond bekend als tijdrijder en werd in 1978 wereldkampioen in de ploegenachtervolging samen met Bert Oosterbosch, Jan van houwelingen en Guus Bierings. De twee dames, Keetie van Oosten-Hage en Tineke Fopma, werden beiden zowel Nederlands- als Wereldkampioen op de weg en waren destijds baanbrekend om het vrouwenwielrennen wereldwijd op de kaart te zetten. U hebt nu de mogelijkheid om met deze vedetten samen te kunnen fietsen! Lees meer op www.wouwswielerweekend.nl [l]