Beachvolleybal, Beachtennis en Voetvolley werden naast elkaar gespeeld. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Beachvolleybal, Beachtennis en Voetvolley werden naast elkaar gespeeld. FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Wouw on the Beach heeft recreatief karakter

WOUW – Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was de Markt in Wouw het kloppend hart van de Wouw on the Beach organisatie. 84 teams namen deel aan een van de drie speldisciplines. Die wedstrijdonderdelen waren Beachvolleybal, Beachtennis en Voetvolley.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Dankzij het uitstekende weer was de sfeer uitgelaten en vermaakten jong en oud zich op of om de speelvelden. Veel ouders hadden hun vakantie uitgesteld om eerst bij dit geweldige evenement aanwezig te zijn, om pas daarna te vertrekken. En de kinderen? Die vermaakten zich ondertussen in de zandbak die aan de rand van het speelveld was aangelegd.

Stichting

“Onze Stichting organiseert Wouw on Ice en Wouw on the Beach”, vertelt de enthousiaste voorzitter Frenk Theuns. “Dit jaar hebben we 84 teams te gast die vrijdag en zaterdag in verschillende poules speelden en waar de nummers 1,2 en 3 van ieder sportonderdeel op zondag tegen elkaar om de wisselbeker hebben gestreden”. Opvallend daarbij was ook dat er behoorlijk wat jeugd deelnam. Volgens de voorzitter is dat met name het geval omdat er de nodige reclame via de sociale media is gemaakt.

De sfeer

“Het ons kent ons – gehalte is erg hoog. Deelnemers van de diverse teams komen voor 90% uit de voormalige gemeente Wouw. Maar we hebben ook een aantal Roosendaalse teams”, verklaart de voorzitter het deelnameveld. “Het verschil tussen het Roosendaalse Beachvolley en Wouw on the Beach zit hem in het sportieve karakter. In Roosendaal spelen professionales en semi-professionals. Daar gaat het dus vooral om de sportieve prestatie. In Wouw is er sprake van een nadrukkelijk recreatief karakter. Het meedoen is hier echt veel belangrijker dan het winnen, alhoewel er wel serieus wordt deelgenomen”.

'Meedoen is hier echt
veel belangrijker
dan het winnen'

Organisatie

Nick Theuns, inderdaad de zoon van de voorzitter, heeft bij de organisatie de verantwoordelijkheid over het plannen en invullen van het wedstrijdschema. Hij meldt wie er waar moet spelen en houdt dat voor alle disciplines nauwkeurig in de gaten. Uit de namen van de teams blijkt vaak met welke achtergrond de deelnemers spelen, maar dat is zeker niet bij alle teams het geval. De Meskes, Bambi en de Stampertjes en de Zandhappers laten alles te raden over. Enige duidelijkheid wordt wel verkregen bij de teams van Kantine Cluzona en die met een bedrijfsnaam.

Deelneemster

Deelneemster Cindy Broeren doet de rest van het jaar aan fitness en ze tennist en fietst. “We nemen als team deel aan het Beachvolley. We zijn een vriendengroep en vinden het vooral geweldig dat er heel wat Wouwenaren tijdens dit weekeinde terug naar hun geboorteplaats komen. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en het evenement is perfect georganiseerd”, benadrukt ze tevreden. Ook het feestprogramma met Jan Keizer en Anny Schilder en de Mega-BBQ spreekt haar enorm aan. “Mensen gaan soms wel even naar huis, maar komen altijd weer terug naar de Markt om hun ploegen aan te moedigen of een biertje op het Wouwse strand te drinken”.

De uitslagen

Uiteindelijk werden zondagmiddag de wisselbekers uitgereikt aan de winnaars. “Bij het Beachvolley was dat het team Milon Club Orthomedic, bij Beachtennis werd er gewonnen door de Kleine en de Groete en Fresh2You ging bij het Voetvolley met de wisselbeker naar huis. [l]

De teams streden hard op de Markt in Wouw