Uitslag persoonlijk biljartkampioenschap HeMo

ROOSENDAAL - Op donderdag 27 juni, de laatste speeldag, viel de beslissing en kon Rinus van Oorschot gefeliciteerd worden met de titel: Persoonlijk Kampioen HeMo 2019, (onderdeel Regiobiljart Wouw e.o.).

Rinus speelde een heel sterk toernooi en was constant in zijn wedstrijden van de eerste tot de laatste partij. Speelde ook ruim boven zijn aanvang gemiddelde. Het verschil met de nummer 2 van dit toernooi, Piet Verbeek was 3,03 punt.
Toernooi gaf ook dit jaar een weer wat rommelig beeld. Cees Gommeren nam dit jaar voor het eerst deel, maar had nog niet gespeeld in de regiocompetitie. Daarom speelde Cees mee buiten mededinging. Maar Cees won bijna al zijn wedstrijden en bezorgde sommige spelers toch een flinke nederlaag. Dus een fors puntenverlies. Cees kreeg uiteraard ook een beker en werd gefeliciteerd met zijn qua punten, 2de plaats van dit toernooi.
Ook het uitvallen van Piet Kriesels door “hartinfarct” gaf nadat zijn uitslagen uit de competitie waren gehaald, toch weer een heel ander beeld. Ook het feit dat sommige spelers al bijna klaar waren met hun wedstrijden en andere nog maar op de helft waren gaf een heel raar beeld op de wekelijkse standenlijst.
Piet Verbeek. Piet is een echte toernooi speler. Zit ieder jaar bij de eerste 3.
Johan Belleter. Goed toernooi weer in top 3.
Adrie de Kok. Na 2 jaar kampioen te zijn geweest nu een 4e plaats. Speelde nog wel boven zijn gemiddelde.
Ko Huijgens. Goed toernooi, ruim boven gemiddelde.
Frie Wierckx. Heel goed gespeeld maar trof enkele tegenstanders die een super dag hadden.
Frans Elst. Goed gespeeld, jammer van een paar wedstrijden met veel puntenverlies
Ad de Kok. Goed toernooi, speelde boven zijn gemiddelde, had ook de hoogste serie van het toernooi (16) maar liep weer tegen een paar forse nederlagen aan.
Harry Koen. Startte heel goed. Later toen de temperatuur hoog werd kreeg Harry problemen met de ademhaling wat natuurlijk ten koste ging van zijn resultaat.
Leo Balemans. Niet constant genoeg. Hele goede, maar ook mindere wedstrijden
Toch speelde Leo nog rond zijn gemiddelde.
Jan Bakx. Matig toernooi. Deels te wijten aan zijn lichamelijke ongemakken

Wetenswaardigheden
Nog enkele wetenswaardigheden van dit toernooi. Er zijn 67 wedstrijden gespeeld. Hoogste serie 16 caramboles. 7 van de 11 spelers hebben boven hun gemiddelde gespeeld. 2 wedstrijden eindigde in meer dan 34 beurten; 1 remisepartij.
Het persoonlijk kampioenschap is de afsluiting van het biljartseizoen. Zoals altijd geven we hier een feestelijk tintje aan, dit jaar met een consumpties van de kas, en spelen op het geluksbord voor het fruitmandje, vrij biljarten en de bekeruitreiking. De wisselbeker, de “Autobedrijf de Blaay bokaal ” en de bekers voor de eerste, tweede en derde plaats, werden dit jaar uitgereikt door de voorzitter van de biljartvereniging.

Einduitslag
Met de wedstrijdpunten erbij:
Cees Gommeren 112,333 B.M; 1. Rinus van Oorschot 114,365; 2. Piet Verbeek 111,332; 3. Johan Belleter 105,683; 4. Adrie de Kok 102,824; 5. Ko Huijgens 102,220;. 6. Frie Wierckx 100,806; 7. Frans Elst 98,519; 8. Ad de Kok 93,530; 9. Harry Koen 91,500; 10. Leo Balemans 90,774; 11. Jan Bakx 82,331.
Samenvattend, een spannende strijd om de titel persoonlijk kampioen HeMo 2019 en een goede winnaar. [l]