De beruchte Koolenbaan. FOTO K. NOUWS
De beruchte Koolenbaan. FOTO K. NOUWS K Nouws

66e editie Hel van de Pin staat voor de deur

WOUWSE PLANTAGE - De Hel van de Pin wordt dit jaar voor de 66e keer verreden. Reden voor de ploeg Pins Verzet om uit te pakken. Diverse oud-profs met o.a. Steven de Jongh, Kenny van Hummel en Bart Voskamp verschijnen op dinsdag 6 augustus aan de start van het wielerevenement in de Wouwse Plantage.

Bikkelen en afzien. Geen versnellingen, geen clips op de pedalen en een stuk onverharde weg. Dat is wat onder andere oud-profwielrenners Steven de Jongh (ploegleider Trek-Segafredo), Kenny van Hummel, Bart Voskamp (mededirecteur ENECO Tour), Lieuwe Westra en Marc Lotz (ploegleider Limburg Cycling Selectie) te wachten staat tijdens de Hel van de Pin.
In totaal verschijnen er zo’n 300 deelnemers aan de start van de historische kermiskoers die wordt gereden op ‘gewone’ fietsen. Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de grootse sportieve prestaties neer te zetten. Naast individuele premies wordt er ook gereden voor het ploegenklassement.

Programma
13.00 uur, Jeugd 8 t/m 12 jaar
13.25 uur, Jeugd 13 t/m 17 jaar
14.00 uur, Dames 18 jaar en ouder
14.25 uur, Heren 36 jaar en ouder
15.05 uur, Spektakelrit
15.45 uur, alle leeftijden
Vanzelfsprekend zijn er weer premies voor de sprinters op de ‘boulevard’ van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland het entertainment met een keur aan artiesten en dj’s op het groot ambiance feestplein. Nieuw dit jaar is het groot scherm, waarop livebeelden vanaf de spectaculaire, onverharde Kolenbaan te zien zijn.

Warmdraaien
Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in de Wouwse Plantage op zondag 4 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers 54 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis.
Aanmelden voor de toertocht (uiterlijk 1 augustus) via info@hoevekestijn.nl o.v.v. Toertocht. [l]