Wandeltocht Harmonie Sol Deo Gloria

WOUWSE PLANTAGE - 15 september is het weer zover, de jaarlijkse wandeltocht van de Harmonie Sol Deo Gloria gaat van start. Dit is georganiseerd om de kas te spekken, omdat er de laatste jaren geen subsidies meer komen vanuit de gemeente voor cultuur!

De wandelingen lopen door het mooie thuishonk van de Wouwse Plantage, wat voor mooie plaatjes kan zorgen. De inschrijving is bij de geheel gerenoveerde 'De Spil', waar de harmonie op maandagavond de wekelijkse repetitie houdt. Je krijgt een stempelkaart mee, onderweg kan je deze af laten stempelen en dan weet je meteen of je nog de goede route loopt. Voor de organisatie is dit een controle of iedereen weer terug arriveert bij 'De Spil'.

De wandelaars kunnen vanaf 8.30 uur vertrekken tot 13 uur.

Er zijn verschillende afstanden te lopen, van 6-10-15, tot 25 km. Deze routes worden uit gepeild met oranje pijlen, door enkele enthousiaste leden van de harmonie SDG met hun Mountainbike. Rond 16 uur worden de oranje pijlen weer weggehaald, dus dat is voor sommige nog stevig doorlopen. Als het weer meezit, is het heerlijk wandelen in de zon en onder de bomen. De wandelingen gaan alle richtingen uit ook richting Essen. De 25 km kan over Belgische bodem lopen. Ondertussen is er ook van alles te zien, bijvoorbeeld een oldtimer race van tweezitters e.d.

Nadat je de helft ongeveer van de tocht gelopen had is er een koek en Sopie tent ingericht, bij bevriende mensen van de Harmonie. Soep met een broodje zijn tegen een kleine vergoeding hier te verkrijgen. Deze lekkernijen zijn weer door een lid van de harmonie gemaakt, met verse groenten uit eigen tuin. Tevens is hier mogelijkheid voor een sanitaire stop.

Bij het einde van de wandeling, is er gelegenheid om na te genieten met een lekker drankje en mooie verhalen bij 'De Spil'.[l]