Tommy van Doorn.
Tommy van Doorn. Tommy van Doorn

Tommy van Doorn bespeelt de klokken van de St. Jan

ROOSENDAAL - Dinsdag 6 augustus, vanaf 20.00 uur is het de beurt aan Tommy van Doorn om de klokken van de St. Jan te komen bespelen. Hij doet dit met een gevarieerd concert met werk uit de barok, licht klassiek, populair tot minimal Music.

Tommy van Doorn (1990) is organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). In 2018 en 2019 valt hij regelmatig in als beiaardier van de Sint-Brigidakerk in Geldrop. Hij was tevens enkele jaren organist van de Moeder Godskerk in Roosendaal.

Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen, vanaf zijn zeventiende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij verdiepte zich tevens in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Hij volgt de masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Frans Haagen. Tevens studeert hij de master musicologie aan de Universiteit Utrecht.

Tommy van Doorn werkt als privé-muziekdocent en geeft orgelles bij Kunstkwartier Helmond. In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het Internationale Beiaardconcours in Zwolle en Kampen. Zie ook www.tommyvandoorn.com

De concerten zijn te beluisteren rondom de St. Jan en in het Tongerloplein. Programma’s zijn aan de St. Jan, het stadhuis en plein gratis verkrijgbaar. Na afloop kunnen de bezoekers de beiaardier ontmoeten aan de voet van de toren (tegenover lunchcafe lente). De beiaardconcerten zorgen voor een unieke muzikale zomeravond beleving in de sfeervolle binnenstad van Roosendaal.