Afbeelding
Foto:

Bravis medewerkers lopen naar Spoedeisende Hulp in Dordrecht

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Medewerkers van de Bravis ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bundelen op zaterdag 21 september hun krachten voor de vierde editie van de SGOrun. Dit is een speciale sponsorestafetteloop waarbij teams van deelnemende ziekenhuizen uit heel Nederland over een afstand van minimaal 75 km van hun eigen Spoedeisende Hulp (SEH) naar een andere SEH lopen.

Bravis deed al twee keer eerder mee aan dit landelijke evenement en toen liepen de medewerkers zowel naar Goes als naar Tilburg. Dit jaar vertrekt het team vanaf de locatie in Bergen op Zoom om vervolgens via Bravis Roosendaal naar het Albert Schweitzer ziekenhuis te lopen in Dordrecht. Voor het team Bravis hebben zich inmiddels meerdere enthousiaste lopers gemeld: verpleegkundigen en artsen Spoedeisende Hulp, een KNO-arts, verpleegkundigen IC/CCU, ANIOS SEH, kinderartsen, een verpleegkundige cardiologie, een MS verpleegkundige, Teamleider Kindergeneeskunde. Er is zelfs een huisarts aangesloten bij team Bravis. De teamleden overbruggen de afstand in estafette: iedere loper kiest zijn eigen afstand, variƫrend van 10 tot 35 km. Een vrijwilliger van Bravis gaat mee als masseur.

Dat alles doen ze voor het goede doel. De SGOrun is namelijk een landelijk initiatief van SEH-artsen om op ludieke en sportieve wijze geld in te inzamelen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGOfonds). Dit fonds verstrekt subsidies om wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde mogelijk te maken. Naast Bravis doen dit jaar nog 25 andere andere ziekenhuizen mee. Je kunt het team Bravis volgen op facebook (www.facebook.nl/sgorun.bravis) of op Instagram (www.instagram.com/sgorunbravis). [l]