Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Rotonde Van Beethovenlaan weer open voor verkeer

ROOSENDAAL - De rotonde bij de Van Beethovenlaan is afgelopen vrijdag weer geopend voor zowel fietsers als automobilisten. Dat laat de gemeente Roosendaal weten.

DOOR REMKO VERMUNT

En dat is best bijzonder, want aanvankelijk werd gedacht dat er minstens zes tot zeven weken nodig zouden zijn voor de aanleg van de rotonde, maar nu, vier weken later, blijkt het toch allemaal sneller te zijn gegaan dan verwacht. Op maandag 8 juli werd gestart met de herinrichting van de rotonde. De nieuwe rotonde moest een klein stukje verlegd worden in de richting van de Jumbo, zodat hij groter kon worden. Alleen door de rotonde te verplaatsen, kon het fietspad op een paar meter afstand van de rijbaan worden aangelegd.

Veiligheid

"Het fietspad lag hier echt op de rotonde, waardoor regelmatig onveilige situaties ontstonden voor de fietsers", legt uitvoerder Rogier Schrijver uit. De nieuwe rotonde is dan ook overzichtelijker én veiliger. Hoewel het in principe geen lastige klus was, was het voor Schrijver toch een uitdaging. "Normaal zou je voor zo'n project ongeveer negen weken rekenen mét voorbereiding, maar dit moet in de schoolvakantie gedaan worden waardoor we nu 'maar' zeven weken de tijd hebben." Daarnaast zat Schrijver natuurlijk met de bouwvak. "Veel zaken en bedrijven zijn dicht tijdens de bouwvak, dus we moesten zorgen dat we al onze materialen voor of na de bouwvak zouden ontvangen, zodat we niet voor problemen zouden komen te staan."

Laatste werkzaamheden

En dat is goed gegaan, zo blijkt. Afgelopen vrijdag ging de rotonde open en begin deze week wordt de doorsteek in de middenberm naar de Albert Heijn verwijderd. "In week 34 worden de middengeleiders voorzien van printbeton", meldt de gemeente Roosendaal. "Dit was vorige week niet mogelijk vanwege de hitte en nu kan er geen beton worden geleverd vanwege de bouwvak." Begin 2020 zullen de resterende werkzaamheden op de hoek Boulevard – Dunantstraat worden afgewerkt als de bouwwerkzaamheden daar klaar zijn.