Wetland Kelsdonk

ROOSENDAAL - Op zondag 18 augustus organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids door het natuurgebied Kelsdonk in Etten-Leur.

De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur bij het Windgat wat gelegen is aan het eind van de Haansberg in Etten-Leur. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom.

Kelsdonk is een voormalige waterbergingsboezem van de Mark en heeft een oppervlakte van ongeveer 250 hectare. Het bestaat uit laag grasland met zogenaamde frikken; smalle stroken bos met daaromheen veel water. Voor vele vogels is het gebied aantrekkelijk om te broeden of voor de doortrek, maar vooral vogels die een binding hebben met wetland treft men hier aan.

Natuurgids, Joke Stoop, heeft buiten al wat de natuur te bieden heeft een specifieke kennis op het gebied van zoogdieren. Ook al komen er geen dieren op ons pad, de kenmerkende sporen die ze achterlaten zullen haar niet ontgaan.[l]