Dragan Zuijkerbuijk (lkinks) en Ad Paantjens in het OLT Nispen.
Dragan Zuijkerbuijk (lkinks) en Ad Paantjens in het OLT Nispen. Openluchttheater Nispen

Geslaagde avond met Ballen in Nispen

NISPEN - De man werd niet gespaard, de vrouw trouwens ook niet, in de voorstelling Ballen van Driemaal Plankenkoorts afgelopen zaterdag 10 augustus in het Openluchttheater van Nispen.

De organisatie was verheugd dat de serieuze Zuidwester die overdag heel Nederland in zijn greep hield, na 20 uur wat afnam, zodat de voorstelling gewoon buiten door kon gaan.

Het publiek had dit ook zo ingeschat want ze kwamen met vele genieten van dit enigszins bijzondere theatrale congres, workshop of cursus waar men collectief plots in beland leek te zijn. Want hoe was het zo ver kunnen komen met de westerse man? Lag het aan de geëmancipeerde echtgenote die zo feministisch was geworden of had de man het bij zichzelf te zoeken? Ad Paantjens en Dragan Zuijkerbuijk van Driemaal Plankenkoorts vroeg het publiek om mee te denken in de antwoorden én eventuele oplossingen. Dapper en stoer waren onder andere kernachtige mantrawoorden die voorbij kwamen.

De voorstelling van ruim 70 minuten liet de bezoeker ongevraagd over zichzelf en/of zijn medemens nadenken, wat onder regie van Jens Akkermans niet alleen maar een straf of serieus was gezien de heimelijke blikken van menig bezoeker en de meerdere herkenbare hilarische scenes die de revu passeerde.

Na afloop was het bij het kampvuur nog lang gezellig. Bij de klanken van Stonesduo (Arjan de Bruijn en John Zwetsloot) Spider & the Fly konden bezoekers bijkletsen met bekenden en de voorstelling nabespreken; stof tot gesprek was er immers voldoende. Menigeen ging met een EP naar huis nadat ze de vragen van muziekquizleider John Zwetsloot goed hadden beantwoord.

Muzikale afsluiting

Stichting Openluchttheater Nispen kijkt uit naar zaterdag 17 augustus, een muzikale afsluiting van de kinderzomervakantie met Meziekmeneer Ronald en DJ workshop Boost for Youth en Sooz Openair. Kijk voor meer info elders in deze krant, op www.oltn.nl of volg het OLTN op facebook.[l]