Geschiedenis van VV DVO 60 deel 1 De Oprichting

ROOSENDAAL - In 2020 bestaat VV DVO 60 uit Roosendaal 60 jaar en elke maand zal er aandacht besteed worden aan dit jubileum. Vandaag deel 1 De oprichting.

Wij gaan terug naar november 1959. De postmannen Geert Bogers-Cor Elsten en Cees Knobel hebben een plan gemaakt voor een nieuwe Roosendaalse voetbalvereniging en dit voor de PTT mensen. 20 postmensen willen gaan voetballen en men besloot zich aan te melden bij de bedrijfscompetitie. Maar er moest wel een naam komen voor de nieuwe club en zo werd op 1 januari 1960 ten huize van Jo Havelaar de naam van de club bekend Door Vrienden Opgericht 1960. Het inschrijfgeld per lid was een rijksdaalder en de contributie 50 cent per maand.

Via het sparen van de bekende Rizzla plaatjes konden er twee ballen aangeschaft worden. Er moesten natuurlijk ook shirts komen en via een bekende relatie ontving de ploeg een volledig maar wel 2e hands tenue, goed om in te voetballen. Ze hadden alles voor elkaar.

Er kwam en officieel bestuur met als voorzitter Harry van de Vreede, secretaris/penningmeester Jo Havelaar en de leden Cor Elsten, Geert Bogers en Cees Knobel. Het begin was gemaakt.

Jeugdafdeling zoekt leden

De jeugdafdeling van DVO 60 is nog steeds op zoek naar nieuwe leden die de club komen versterken. Jongens en meisjes vanaf 4 jaar zijn van harte welkom en kunnen gelijk gaan voetballen. Informatie bij secretaris Piet van Osta e-mail secretarisdvo60@hotmail.com. Tel 0165 544709. Zie ook de website wwwdvo60.nl[l]