Feest met Meziekmeneer Ronald en Harmonie Nispen

NISPEN - Harmonie Nispen opende op zaterdagmiddag 17 augustus het muzikale schooljaar met Meziekmeneer Ronald in het openluchttheater van Nispen. Vanwege het wisselvallige weer was de tent opgezet in het theater en die tent zorgde voor een hele gezellige en feestelijke sfeer.

Zo’n 150 bezoekers maakten samen met Meziekmeneer Ronald muziek met shake-bekers, ballonnen en toeters. Vooral bij de stopdans ‘Nog een liedje, nog een liedje’ werd er volop gefeest en gedanst. Als iemand kinderen kan enthousiasmeren om muziek te maken, dan is het meziekmeneer Ronald.

Na zijn optreden gingen 20 muzikanten en jeugdleden van harmonie St. Caecilia met de kinderen aan de slag met echte muziekinstrumenten. Hoewel het slagwerk het meest in trek leek bij de jonge kinderen, probeerden ook veel kinderen de trombone, trompet, klarinet of dwarsfluit. Geweldig om te zien wat muziek met kinderen doet. Ze genoten volop als er een geluid uit het muziekinstrument kwam.

Harmonie Nispen hoopt met dit soort activiteiten kinderen enthousiast te maken om een muziekopleiding te gaan volgen. Dit schooljaar biedt Muzisens in samenwerking met harmonie Nispen de muziekcursus ‘Ik maak muziek’ aan op de basisschool De Linde in Nispen. Deze cursus is voor alle kinderen uit Roosendaal en omstreken toegankelijk (groep 4-6). Daarnaast faciliteert de harmonie het volgen van muziekopleidingen op een instrument. Voor meer informatie, mail naar jeugdharmonienispen@gmail.com

Harmonie Nispen houdt muziek graag in leven, want samen muziek maken verbindt en is altijd een feest![l]