Spektakel en variatie bij Wouws Wieler Weekend

WOUW - Na 28 jaar keert de Ronde van Wouw terug en dat wordt gevierd met een groots en gevarieerd wielerweekend. “Een tentoonstelling, toer- en gezinstochten, een wielerplein en verschillende wedstrijden zorgen ervoor dat er op zaterdag 24 en zondag 25 augustus van alles te beleven is”, aldus PR-man Eric de Regt. Deze festiviteit past tevens bij de diverse activiteiten in het kader van het 100 jarig bestaan van “Donkenhof”

Toertochten - De Lus van Wouw

Het wielerweekend begint op zaterdag met tocht voor toerliefhebbers die een route van 80 of 140 kilometer willen rijden. De tocht brengt u via Brabant over autoluwe wegen via het havengebied van Antwerpen richting Zeeland waar u na 40 km, over unieke fietspaden en wegen, stopplaats Rilland bereikt. Vanaf daar kunt u via een mooie route van 40 km weer terug naar Wouw gaan of eerst een extra lus van 60 km door een mooi stuk Zeeland rijden. Ook kan de tocht in groepsverband gereden worden met prominenten (Cees Bal, Bart van Es, Tineke Fopma, Keetie van Oosten-Hage).

Gezinsrit

Rijwieltoerclub de Molenrijders organiseert eveneens op zaterdag 24 augustus een gezinsrit van 35 kilometer waaraan jong en oud kan deelnemen. Inschrijving en start is tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Café | Zalen Donkenhof. Onderweg is er een rustpauze.

Wielerplein

Voor diegene die niet meefietst is er op het Wielerplein van alles te doen. Voor de kleinsten een springkussen, de jeugd kan aan de slag met fietscrosssport. En er staan op het Wielerplein Wattbikes om uit te proberen. En ga jij geen uitdaging uit de weg? Doe dan mee aan het WK Band-wisselen.

Koersen – Dames, Starters/Plaatselijken, Jeugd en Amateurs

Op zondag staan de koersen op het programma. Dat begint om 12.15 uur met de dameskoers van 40 km. Om 13.30 uur gaan er twee koersen tegelijk van start. De S|P Koers voor renners met een S/P-licentie én het Wouwse Kampioenschap. Voor het Wouws Kampioenschap is er een apart klassement voor renners die geboren, wonen of hebben gewoond in de oude gemeente Wouw. De zondag wordt afgesloten met de Grote Prijs Rullens Bike Totaal voor amateurs (65 km) en start om 15.00 uur.

Dikke banden race - Jeugd

Voor de kinderen die geboren zijn tussen 2007 tot 2012 wordt vanaf 14.15 uur in drie verschillende categoriën een dikkebanden race georganiseerd. Meedoen kan met een gewone schoolfiets, als de banden maar minimaal 28 mm breed zijn.

Tentoonstelling

Beide dagen is er ook een tentoonstelling in Café | Zalen Donkenhof met foto’s uit eerdere edities van de Ronde van Wouw. Deze is gedurende het Weekend van 10.00 tot 22.00 gratis te bezoeken.

Kijk voor meer informatie over de verschillende onderdelen van het Wouws Wieler Weekend of om je aan te melden op www.wouwswielerweekend.nl. [l]