Taalhuis Roosendaal verhuisd: nieuwe cursisten welkom

ROOSENDAAL - Zeven jaar lang zat Taalhuis Roosendaal met heel veel plezier in het voormalig klooster het Mariadal. Helaas moesten wij evenals een aantal andere organisaties deze sfeervolle locatie verlaten. Gelukkig hebben we een nieuw thuis gevonden in het kersverse recent opgerichte Cultuurhuis Bovendonk.

Voor ons een goede passende locatie want voor onze taalgroepen zijn de lokalen in deze voormalige school ideaal om les in te geven. Ook hebben we een fijne ruimte gekregen voor onze kinderen van 0t/m 4 jaar die bij ons in de speelkamer verblijven terwijl hun moeders de lessen volgen. Voor onze fietscursisten is er het ruime schoolplein om het fietsen te oefenen en de mogelijkheid om binnen de theorie onder de knie te krijgen.

Vanaf maandag 2 september starten we met het nieuwe cursusjaar op ons nieuwe adres: Bovendonk 111 in Roosendaal.

Op onze nieuwe locatie hebben we ruimte voor nieuwe cursisten! Voor wie ons nog niet kent; wij zijn een stichting die zich tot doel heeft gesteld Nederlandse les bereikbaar te maken voor alle vrouwen die Nederlands willen leren. We geven les op alle niveaus, te beginnen bij mensen die nog geen woord Nederlands spreken tot en met het hoogste niveau B2, als voorbereiding op een HBO-studie of universitaire opleiding. Er wordt gewerkt in kleine lesgroepen van ongeveer 10 cursisten. De lessen worden gegeven door vrijwilligers die de taal uitstekend beheersen. Er is op maandag- en woensdagochtend les van 9.30 tot 11.30 uur.

Dus wil jij (beter) Nederlands leren spreken mail dan naar onze coördinator Anita Heck: hettaalhuis@hotmail.com om je aan te melden of voor meer informatie. Ook kun je terecht op onze speciale inschrijfochtend. Deze is op woensdagochtend 28 augustus van 9.30 tot 11.30 uur op ons nieuwe adres. Je bent dan van harte welkom om je in te schrijven of je vragen te stellen. Je vindt ons op de 1e etage van het Cultuurhuis, Bovendonk 111, Roosendaal, meteen bovenaan de trap. [l]