Verdriet kun je delen

ROOSENDAAL - De dood van iemand die je dierbaar is, een partner, een kind, een vriend of levensgezel, is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Ineens is je leven veranderd. Niets is meer hetzelfde. Het aanpassen aan een nieuw leven kost tijd. Gevoelens van verdriet over het gemis, boosheid, machteloosheid, het besef van het definitieve afscheid, de leegte dringen zich op. In parochie Sint Norbertus start op 4 september een nieuwe gespreksgroep, rouwverwerking.

Deze gespreksgroep bestaat uit lotgenoten die allen ervaren hebben wat het betekent om een dierbare door de dood te verliezen. Het verdriet en de pijn zijn voor iedereen herkenbaar. Je durft er met elkaar over te praten. In de groep worden er naast steun ook handreikingen aangeboden. Dit kan een hulp zijn om het verlies een plaats in het leven te geven.
Deelname aan de groep is niet gebonden aan leeftijd of kerkelijke gezindte. De gespreksgroep komt zes keer bij elkaar in een ontmoetingsruimte van het parochiecentrum, Sint Josephstraat 2, Roosendaal, beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.00 uur. De begeleiding van deze gespreksgroep is in handen van twee leden van de werkgroep rouwverwerking parochie Sint Norbertus. Voor meer informatie en aanmelding kunt u tot 30 augustus terecht bij: Parochiecentrum Sint Norbertus: tel: 0165- 534667 [l]