Afbeelding
Foto: Alzheimer Nederland

KWF Collecteweek gaat weer van start

ROOSENDAAL - Van 1 tot en met 7 september verzorgt KWF Roosendaal de collecte voor KWF Kankerbestrijding in de gemeente Roosendaal. Ruim 450 vrijwilligers gaan weer de straat op om geld op te halen voor kankeronderzoek. "Dankzij de inzet van de collectanten en de wijkhoofden kunnen we elk jaar geld ophalen voor KWF. Dit jaar is er iets nieuws aan de collecte toegevoegd, mensen kunnen nu ook betalen via een QR-code. Dat is gemakkelijk voor wie geen kleingeld in huis heeft en toch wil bijdragen." Aldus Astrid Aarts, voorzitter KWF Roosendaal.

Omdat mensen steeds minder kleingeld in huis hebben, heeft KWF een nieuwe manier van doneren geïntroduceerd: de QR-code. Betalen via een QR-code is heel gemakkelijk. Men hoeft alleen de code te scannen met de betaalapp op de telefoon en betaalt direct. Alle grote banken werken hier aan mee. De QR-code staat op een label dat aan de collectebus vastzit en staat ook op de collectantenpas.

Persoonlijke reden
Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Daardoor loopt iedere collectant met een eigen motivatie en doet iedereen met een persoonlijke reden iets in de collectebus. Wie graag mee wil helpen met collecteren is van harte welkom. KWF Roosendaal is altijd op zoek naar collectanten, op onze Facebook-pagina staat in welke wijken specifiek we extra collectanten kunnen gebruiken.

Dromen
Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt van 1 t/m 7 september aan de deur, in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. [l]