Fifties en Sixties herleven op Wouws rock & roll festival

WOUW - Zaterdag 31 augustus staat Wouw in het teken een rock & roll festival, zoals die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werden gehouden. De Wouwse Markt wordt een swingend plein als Rockin' Wouw van start gaat. Van 13.00 tot 23.00 uur zijn bezoekers welkom op het gratis festival.

Deze dag staat helemaal in het teken van de muziek en nostalgie. Gedurende de dag kunnen bezoekers genieten van live bands, een retro- en vintagemarkt, oldtimers, eten, drinken, entertainment voor kinderen en een groot terras en dat alles geheel in stijl.

Sinds vorig jaar zijn er grote stappen gezet wat het festival betreft. Op de eerste plaats de nieuwe locatie. ,,Dat is dit jaar de Markt in Wouw geworden. Een wens die de organisatoren Walter Voorheijen en Niels Bakker al enkele jaren had en die nu tot onze vreugde werkelijkheid is geworden”, zegt Walter Voorheijen. Daarnaast is er op horecagebied een nieuwe samenwerking tussen Rockin' Wouw en de Commerce uit Kruisland.

Omdat het evenement steeds grotere vormen aanneemt, is ook het aantal vrijwilligers uitgebreid en elf mensen helpen en denken nu mee. ,,Daar zitten ook vier jongeren bij van onder de twintig jaar, want tenslotte heeft de jeugd de toekomst”, zegt Niels Bakker niet zonder trots

Het programma heeft veel te bieden. Zo is de eerste liefde van Rockin’ Wouw, de band Mainline 55, terug op het podium, maar ook The Explosion Rockets, de nummer één rock & rollband in de Benelux en The Hot Dogs treden in de loop van de dag op.

Dansgroep ‘The Thunderbirds’ gaat de bezoekers entertainen met shows en iedereen kan en mag daar aan meedoen. Oldtimers, zowel auto's, als brommers en motoren komen op de Markt te staan en er is niets zo mooi als een foto maken met zo’n schitterend voertuig als achtergrond en te doen alsof die jouw eigendom is.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. De mannen van Robuust barbecue maken er een feestje van. Voor de kinderen is er genoeg afleiding met een draaimolen en een springkussen en voor de ‘grote kinderen’ een schiettent en de Kop van Jut.

Meer informatie op www.rockinwouw.nl. [l]