Bijeenkomst over de toekomst parochie in Wouw

WOUW - Op 10 september nodigt het parochiebestuur van de parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud haar parochianen en andere belangstellenden uit. Die avond om 19.30 uur is iedereen uit de 4 kerkdorpen, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage en Wouw van harte welkom in gemeenschapshuis ‘De Geerhoek’, Kloosterstraat 19B in Wouw. Op deze bijeenkomst wordt gesproken over de toekomst van de parochie.

De ontwikkelingen binnen de R.K. Kerk gaan ook aan de Wouwse parochie niet voorbij. Er komen steeds minder mensen naar vieringen. Ook is er minder vraag naar toediening van sacramenten als bijvoorbeeld het doopsel en de eerste communie. Het aantal kerkelijke uitvaarten neemt af. Tevens neemt de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers, zonder wie de parochie geen bestaansrecht heeft, toe. Ook het pastoraal team wordt steeds kleiner, omdat er nauwelijks aanwas is van nieuwe priesters, diakens en pastoraal werkers. Verder houdt de ondersteuning van gepensioneerde pastores een keer op.
Dit alles heeft natuurlijk gevolgen op zowel de inzet van het pastoraal team als op financieel gebied en voor de gebouwen.

Toekomst
Vóór de pauze neemt het bestuur de huidige en mogelijk toekomstige situatie met de aanwezigen door. Daarbij worden ook restauratiewerkzaamheden van gebouwen nader toegelicht. Het is de bedoeling om na de pauze hierover in kleine groepjes met elkaar te spreken. Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën is er ruimte.
Uiterlijk begin 2020 koppelen het parochiebestuur en het team de resultaten terug en geven zij een nadere uitwerking van het toekomstig pad.
Het pastoraal team en het parochiebestuur staan voor beleidsbeslissingen om in de toekomst de pastorale zorg voor de gehele parochie menselijk verantwoord en financieel haalbaar te waarborgen.
Het parochiebestuur en pastoraal team verwelkomen op 10 september iedereen graag om hierover samen te praten! [l]