Robert (linksvoor) moet vanwege zijn drukke werkzaamheden afscheid nemen
Robert (linksvoor) moet vanwege zijn drukke werkzaamheden afscheid nemen Foto:

Robert Breedveld treedt af als fractievoorzitter CDA

ROOSENDAAL - Nicole Roeken heeft per 1 september 2019 de functie van fractievoorzitter bij het CDA overgenomen van Robert Breedveld. Dat laat het CDA weten.

DOOR REMKO VERMUNT

Robert Breedveld moet zijn werk als fractievoorzitter overdragen omdat hij het te druk heeft met zijn eigen werkzaamheden. Hij blijft overigens wel gewoon raadslid in de gemeenteraad. "Ik kan mijn huidige werk als directeur/eigenaar van twee snel groeiende bedrijven niet langer combineren met het fractievoorzitterschap." Daarom draagt hij het stokje over aan Nicole Roeken, die haar sporen in de Roosendaalse gemeenteraad heeft verdiend als raadslid in de periode 2002 tot 2010. In 2018 is zij opnieuw gekozen in de Roosendaalse gemeenteraad. De fractie heeft haar unaniem gekozen tot opvolger van Robert.

'Ik kan mijn huidige
werk niet langer
combineren met het
fractievoorzitterschap'

Inspanningen

"Het bestuur van het CDA Roosendaal heeft met instemming kennis genomen van het besluit van de fractie en wenst Nicole veel succes in haar nieuwe functie."

Tegelijkertijd bedanken zij Robert voor zijn grote inspanningen als fractievoorzitter in deze raadsperiode. "We wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe rol binnen de fractie en gemeenteraad." [l]